El cel cobert de núvols per tancar la setmana

No es descarta que s'escapi alguna petita precipitació de matinada i al llarg del matí

Els núvols estaran molt presents al llarg de la jornada
Els núvols estaran molt presents al llarg de la jornada | Xavier Borràs.
Redacció
16 de desembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest diuemenge hi haurà cel cobert o molt ennuvolat arreu fins a primeres hores de la tarda. A partir de llavors s'obriran clarianes pel terç oest, que progressivament s'estendran a la resta del territori i al final del dia quedarà serè o poc ennuvolat en general, tret del vessant nord del Pirineu i de punts de l'altiplà central on hi haurà núvols baixos.

De matinada s'iniciarà precipitació pel Pirineu Occidental i al llarg del matí avançarà d'oest a est fins a afectar qualsevol punt. Al llarg de la tarda tendirà a desaparèixer d'oest a est. A partir del vespre quedarà restringida al vessant nord del Pirineu. En general seran d'intensitat feble, tot i que localment seran moderades al Pirineu.

La cota de neu baixarà dels 2.400 metres fins als 1.700 metres durant la tarda, al final del dia la cota baixarà als 1.300 metres a la cara nord del Pirineu. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, si bé a cotes elevades del Pirineu Occidental podran ser abundants.

La temperatura mínima serà entre lleugerament i moderadament més alta. A l'interior alguns valors es donaran al final del dia. Es mouran entre -1 i 4 ºC al Pirineu, entre 1 i 6 ºC al Prepirineu, entre 3 i 8 ºC a la depressió Central i al prelitoral, i entre 7 i 12 ºC al litoral. La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més baixa. Oscil·larà entre 5 i 10 ºC al Pirineu, entre 11 i 16 ºC al litoral i al prelitoral, i entre 8 i 13 ºC a la resta del territori.