PP i Cs denuncien Sant Cugat per exigir la retirada de la pancarta dels presos polítics

Els dos partits apel·len a la "legalitat" i que conté un missatge "partidista"

Redacció
13 de desembre del 2018
El PP i Cs de Sant Cugat del Vallès han interposat, per separat, una denúncia per exigir la retirada de la pancarta de "Llibertat presos polítics" que penja de la façana de l'Ajuntament. El regidor popular, Álvaro Benejam, ha recordat que hi ha "diferents sentències que avalen la necessitat de salvaguardar la neutralitat institucional de les administracions locals".

Ha subratllat que l'exposició de la pancarta és una opció partidista que vulnera els principis d'objectivitat i neutralitat institucional. El popular ha indicat que el 7 de setembre va registrar un requeriment dirigit a l'alcaldessa del municipi, Carmela Fortuny, en el qual l'instava a retirar "de manera immediata" el cartell i ha assegurat que no li ha contestat.

Per aquesta raó, tal com ha justificat, s'ha vist "obligat a exercir les accions legals oportunes", una mesura amb la qual va advertir a Fortuny de dur-la a terme. Benejam ha acusat l'alcaldessa "d'ignorar i menysprear premeditadament" una part de la ciutadania i espera que la Justícia li doni la raó.

El líder de la formació taronja, Aldo Ciprian, s'ha pronunciat en la mateixa línia, determinant que va donar deu dies per retirar la pancarta i com que no s'ha tret, ha actuat "per defensar la legalitat". "La població no mereix que l'Ajuntament sigui d'una part i no de tots els ciutadans", ha etzibat Ciprian.