Toti Soler i Gemma Humet presenten el seu primer disc junts al Centre Cultural Terrassa

El concert tindrà lloc aquest divendres 14 de desembre, a les 21h

Redacció
13 de desembre del 2018
La primera temporada del nou cicle de cantautors "Amb veu pròpia" del Centre Cultural Terrassa culmina aquest divendres amb la primera presentació del disc Petita Festa, de Toti Soler i Gemma Humet. La jove cantant (Terrassa, 1988) ha estat unida musicalment a Toti Soler (Vilassar de Dalt, 1949) des de fa molts anys fruit d’una mateixa sensibilitat per la guitarra, la poesia i la cançó.

El disc Petita Festa és un recorregut per disset cançons on Humet posa la veu i Soler la guitarra. A Petita Festa hi trobem poemes musicats de Joan Vinyoli, Maria Mercè Marçal, Joan Salvat-Papasseit, Boris Vian, Jacques Brel i un dels artistes més importants per Toti Soler, Ovidi Montllor.

Toti Soler Guitarrista, compositor i cantant català. És considerat una figura destacada de la música contemporània a Catalunya i del panorama de la Nova Cançó. Va tenir una formació clàssica i va rebre influències del blues, el jazz i el flamenc.

Una part important de l'obra de Toti Soler està en les seves col·laboracions amb altres intèrprets, com Ovidi Montllor, Jordi Sabatés, Cinta Massip, Ester Formosa, Carles Rebassa, Francesc Pi de la Serra, Sílvia Pérez Cruz, Pascal Comelade, Maria del Mar Bonet i Pau Riba. La col·laboració amb el cantant Ovidi Montllor va començar el 1973 i amb el temps ha esdevingut una de les relacions artístiques més reeixides del panorama de la cançó en català. El 1976 va participar en la segona edició del Canet Rock.

Gemma Humet Abandona als 18 una prometedora carrera com a pianista clàssica per dedicar totes les seves energies a l’estudi del cant jazz. Aleshores, comença els estudis superiors de Cant Jazz a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) amb professors com: Ana Finger, Carme Canela, Lluís Vidal i Agustí Fernández, entre d’altres, on finalitza els seus estudis obtenint les màximes qualificacions.

En tot el seu procés artístic Gemma Humet ha mostrat una ferma vocació no només d’artista sinó, també, de compromís social, fet que es reflexa en el seu últim treball Encara (Satélite K, 2017), produït per Carles “Campi” Campón (productor i músic de Jorge Drexler amb qui s’ha guanyat el prestigi internacional). Aquest segon disc és sens dubte un dels passos més importants a la carrera de Gemma Humet, ja que la cantant aposta per explorar sonoritats que fins ara no havien estat presents en cap dels projectes on havia participat.