Arriben pluges en un dia marcat pels núvols

S'esperen precipitacions entre el matí i el migdia

Pluja al centre de Sabadell
Pluja al centre de Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
13 de desembre del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous tindrem cel cobert o molt ennuvolat durant tota la jornada. Malgrat això, de cara al final del dia la nuvolositat minvarà pel terç oest del territori. De matinada s'espera precipitacions disperses a punts del terç oest, Pirineu i extrem nord-est; al llarg del matí s'estendran progressivament d'oest a est i a la tarda afectarà a qualsevol punt del Principat.

Al final del dia les precipitacions es restringiran al vessant nord del Pirineu, extrem nord-est i terç sud. A banda, de matinada i fins a primera hora del matí es possible la presència de pluja angelant a les valls del Prepirineu occidental. Les precipitacions seran d'intensitat feble, puntualment moderada, i acumularan quantitats entre minses i poc abundants de precipitació.

La cota de neu se situarà inicialment entorn dels 1600 metres, i baixarà al llarg de la tarda fins els 1200 metres al Pirineu i fins als 1400 metres a la resta del territori. Al Pirineu s'acumularan quantitats de neu abundants, i puntualment molt abundants a cotes elevades del vessant nord de la serralada.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta i oscil·larà entre els -2 i 3 ºC al Pirineu, entre els -1 i 4 ºC al Prepirineu, entre els 0 i 5 ºC a la depressió Central, entre 1 i 6 ºC al prelitoral i litoral nord i entre els 6 i 11 ºC a la resta del litoral.Per la seva banda la temperatura màxima serà entre lleugerament i moderadament més baixa, si bé a punts del pla de Lleida la temperatura pujarà lleugerament; oscil·larà entre els 10 i 15 ºC al litoral i prelitoral, i entre els 6 i 11 ºC a la resta del territori.