El Banc de Sang alerta que només tenen reserves per set dies

Com a novetat a partir del 21 de desembre també es poden donar plaquetes

Redacció
11 de desembre del 2018
El Banc de Sang de MútuaTerrassa (BST) posa en marxa la campanya de donacions de sang de Nadal amb el missatge "Fes un regal d'amic invisible, dóna sang". En una època on moltes persones fan l'amic invisible, es considera que una donació de sang, sempre és un regal que
es fa de manera anònima, sense conèixer el nom del receptor de la sang, però amb la satisfacció de saber que s'està ajudant a salvar vides.

Des del Banc de Sang i Teixits alerten que l'estat de reserves de sang actual no és òptim, ja que actualment hi ha reserves per un total de 7 dies (quan cal mantenir la xifra de 10-12 dies).

Amb motiu de les festes, hi haurà una modificació en l’horari d’atenció: els dilluns 24 i 31 de desembre l’horari serà reduït de 9h a 14h. La resta de dies l’horari serà l’habitual, de dilluns a divendres laborables de 9h a 20h.

Novetat: donació de plaquetes

A partir del 21 de desembre, tindrem com a novetat al BST Terrassa la possibilitat de fer donació de plaquetes. És important poder comptar amb donants exclusius de plaquetes, especialment en èpoques crítiques. Tothom qui pot donar sang, pot donar també plaquetes, només cal tenir-ne un bon nivell dins la normalitat, per sobre de les 150.000. El
procediment d’extracció (plaquetoafèresi) dura fins a dues hores, així que s’ha de demanar hora prèvia via web o telefònica.

Torna la tradicional Llumineta de Nadal

A més a més a Terrassa, com ja és tradició, tots els donants que vinguin fins al divendres 21 de desembre podran participar a la llumineta, triant el número que vulguin. El premi, és la ja tradicional Panera de Nadal, gentilesa de diferents col·laboradors de la ciutat. El donant guanyador serà qui hagi triat el número que combini amb les últimes 3 xifres del Sorteig Extraordinari de Nadal del 22 de desembre.