Lliurats els premis als guanyadros de les beques de MútuaTerrassa

S’han reconegut les modalitats de l'àmbit d’Atenció Primària, el clínic-hospitalari i Atenció Sociosanitària

Guanyadors de la XIV edició de les beques de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa 2017.
Guanyadors de la XIV edició de les beques de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa 2017. | Cedida
Redacció
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:47h
Aquest dilluns al migdia s’han lliurat els premis als guanyadors de la XIV edició de les beques de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa 2017. Es tracta d’uns guardons que s’entreguen amb el propòsit de reconèixer els projectes que promouen el desenvolupament de la recerca biomèdica i social en els àmbits en els quals MútuaTerrassa desenvolupa la seva activitat: Atenció Primària, clínic-hospitalari i Atenció Sociosanitària.

Enguany s’ha lliurat també el premi corresponent a la tercera convocatòria de la beca de recerca post-residència. La beca al millor projecte d’investigació a desenvolupar a MútuaTerrassa en l’àmbit de l’Atenció Primària ha estat pel Dr. Tomás Pérez Porcuna -metge de família del CAP Valldoreix- pel seu projecte “Investigación sobre nuevos métodos de diagnóstico para mejorar el diagnóstico infantil de la infección y enfermedad tuberculosa”.

La beca al millor projecte d’investigació a desenvolupar a l’entitat en l’àmbit clínic-hospitalari o de laboratori l’ha recollit la Dra. Gemma Safont Lacal -adjunta al servei de Psiquiatria de l’HUMT” pel seu treball “Inflamación, disbiosis intestinal, permeabilidad intestinal, disfunción cognitiva y funcionalidad en personas con un primer episodio psicótico”.

La Sra. Yolanda Andreu -directora de la residència i centre de dia Montserrat Betriu- ha estat la mereixedora de la beca al millor projecte d’investigació a desenvolupar a MútuaTerrassa en l’àmbit de l’Atenció Sociosanitària pel seu projecte “Efectividad de la aplicación de la metodologia TEACCH en personas adultas con discapacidad intelectual en el ámbito residencial”.

Finalment, la Sra. Beatriz Dietl Luengo -investigadora del Grup de Recerca de Malalties Infeccioses de l’HUMT- ha recollit la beca final de residència al millor projecte de recerca per desenvolupar la Tesis Doctoral a MútuaTerrassa, en aquest cas, pel projecte “Ensayo clínico, con asignación aleatoria, controlado, abierto, multicéntrico, con dos grupos paralelos para evaluar la eficacia del tratamiento secuencial con fosfomicina comparado con el tratamiento estándar en la prostatitis aguda causada por Escherichia coli multirresistente”.

Les beques s’han lliurat en el marc de la cinquena edició de la jornada científica que la Fundació Docència i Recerca organitza periòdicament amb el propòsit de posar en valor la seva tasca científica i investigadora. L’acte ha comptat amb l’assistència de més d’un centenar de persones i amb la conferència magistral del Professor David S. Sanders, president de la Societat Internacional per a l’Estudi de la Malaltia Celíaca (ISSCD) i especialista reconegut internacionalment per les seves investigacions en celiaquia, l’alimentació per gastrostomia i l’endoscopia digestiva.