VÍDEO Tot el que has de saber del Nadal a Terrassa

Hi ha programades activitats a tota la ciutat per viure el Nadal

Encesa de llums de Nadal a Terrassa 2018.
Encesa de llums de Nadal a Terrassa 2018. | Anna Mira
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 15:46h

El Nadal ja ha arribat a Terrassa. Aquests dies ja hi ha divereses activitats a la ciutat per donar la benvinguda a les festes nadalenques. Des de que el passat 30 de novembre es van encendre les llums de Nadal a la ciutat, carrers, places i comerços han iniciat la campanya nadalenca. 

Fira de Santa Llúcia
Del 30 de novembre al 20 de desembre a la plaça Vella hi ha una quinzena de paradetes que ofereixen tota el que cal per guarnir el Nadal. 

Fira tradicional d'hivern 
Del 15 de desembre i fins el 6 de gener a la rambla d'Ègara. Aquesta fira està organitzada per l'Associació d'Artesans de Terrassa i hi ha una trentena de parades de venda de diferents productes. 

Ballades de bastoners
Divendres 14 de desembre a les 20 h a la plaça Vella i diumenge 16 de desemre a les 10.30 h es fa la cercavila pels carres del centre de la ciutat. També es farà una ballada el dissabte 29 de novembre al matí al Raval de Montserrat. 

Pessebres
A banda del tradicional pessebre de l'Associació de Pessebristes de Terrassa instal·lat a les portes de l'Ajuntament, també es poden veure pessebres a la Catedral i a la Sala Muncunill pel 75è aniversari de l'Associació de Pessebristes. 

Trenet del centre
De l'1 de desembre al 4 de gener el trenet recorrerà els carrers del centre de la ciutat amb sortida i arribada a la plaça de Salvador Espriu. 

A més a més durant aquests dies es faran diverses cantades i actuacions relacionades amb el Nadal a càrrec d'associacions i entitats de la ciutat. També s'han organitzat concerts de jazz, música a l'auditori, espectacles de circ o teatre 
 

El patge Xiu-Xiu, rebent les primeres cartes dels nens terrassencs Foto: Joaquim Albalate



El Quinto
Una de les tradicions més arrelades a la ciutat és el tradicional joc del Quinto. Com sempre, diverses associacions i casals ofereixen els seus lloros per fer passar una bona estona amb família o amics. Eguany es podrà provar de picar a la Societat Coral Els Amics, al casal cívic de les Fonts, al casal del barri de Can Gonteres, al Centre Cultural El Social, a l'associació de veïns Can Roca, a l'Sferic, a l'Ateneu Terrassenc, a l'Ateneu Candela i al casal de la Gent Gran de la Maurina. 

Igualment els diferents eixos comercials de la ciutat han organitzat activitats als sis districtes de Terrassa per dinamitzar el comerç local així com també als mercats municipals. Igualment es podrà gaudir de la programació a les biblioteques i als museus de la ciutat. 

Juguem+
Del 29 de desembre al 4 de gener al recinte firal hi haurà el tradicional espai familiar Juguem+ on es podrà gaudir de tallers, manualitats, jocs i activitats per a totes les edats, espectalces, acutacions, etc. 

 

El patge Xiu-Xiu
El 26 de desembr eel patge Xiu-Xiu arribarà a Terrassa en tren a l'estació del Nord a les 18 h. Allà el rebrà l'Àliga de Terrassa amb el ball de benvinguda. Tot seguit, el patge llegirà el pregó i la proclamació dels guanyadors del Premi de Contes per al Xiu-Xiu i es procedirà a la recollida de cartes als Reis. Farà un recorregut pels carres del centre de la ciutat fins arribar al Raval de Montserrat. 

A més a més, fins el mateix dissabte 5 de gener el patge Xiu-Xiu farà diverses visites a diferents punts de la ciutat per rebre les cartes de tots els infants que vulguin fer-li arribar. 

Cavalcada de Reis
Al matí es farà el tradicional ball de Reis amb una cercavila dels Bastoners de Terrassa que recorreran els principals carrers del centre de la ciutat. Els Reis d'Orient arribaran el dissabte 5 de febrer al camp municipal de San Cristóbal, al districte 2 a les 16 h. Abans hi haurà el patge Xiu-Xiu que recollirà les últimes cartes i tot seguit arribaran Ses Majestats els Reis d'Orient en helicòpter. D'allà recorreran bona part del centre de Terrassa fins arribar a les 19.45 a la plaça Vela on els rebrà l'alcalde i les autoritats municipals que els acompanyaran fins al Raval de Montserrat.

Cavalcades als barris
A banda de la del centre, també s'organitzen cavalcades de Reis a diversos barris de la ciutat. Se'n farà una als barris de Montserrat, Vilardell, Torre-Sana, Ca n'Anglada i Can Palet II; una altra a Can Parellada; una altra a les Fonts i una als barris de les Arenes, Can Montllor i la Grípia. 
 

L'Ajuntament de Terrassa, iluminat aquest dissabte Foto: Aj. Terrasa



 
Arxivat a