salut

Concentració a la MútuaTerrassa per denunciar les llargues llistes d'espera

Es fa aquesta tarda a les 19h

per Redacció, Terrassa | 10 de desembre de 2018 a les 15:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa, com a part de la Marea Blanca de Catalunya, ha convocat una concentració a les portes de MútuaTerrassa per denunciar les llargues llistes d'espera que es registren als centres públics de la ciutat. 

El Vallès Occidental i Terrassa és la zona de Catalunya on les llistes d'espera són més llargues. Una situació que assegura que s'ha d'acabar perquè "comporta patiment de les persones", segons una de les membres de la plataforma, Núria Martí. 


Pel que fa a les llistes d'espera, segons les dades del juliol del 2018, per a visita a l’especialista a Terrassa l'espera era de 147 dies, mentre que a Catalunya era de 86 dies; per a proves diagnòstiques (RX, TAC, RM...) era de 80 dies, mentre que a Catalunya era de 56 dies; i per intervenció quirúrgica a Terrassa era de 116 dies i a Catalunya de 132 dies.

L'objectiu de la concentració és visibilitzar i denunciar la situació perquè es posi remei a la situació actual començant per obrir les agendes. Actualment la visita amb l'especialista no s'agenda al mateix CAP sinó que el pacient ha d'esperar que el truquin i des del col·lectiu s'exigeix que es donin les hores en el mateix centre mèdic. Les reivindicacions del col·lectiu també impliquen garantir visites al metge de capçalera en 48 hores, o que hi hagi almenys un CAP que obri les 24 hores. 

 

Participació