Els ferits en les càrregues policials de Terrassa presentaran una demanda conjunta contra els Mossos

El secretari de l'ANC a la ciutat, que també va resultar lesionat, afirma que la policia "es va llançar a l'atac de forma indiscriminada"

Manifestació antifeixista a Terrassa
Manifestació antifeixista a Terrassa | Anna Mira
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:50h
La vintena de persones que van resultar ferides en les càrregues policials de dijous a Terrassa durant una protesta antifeixista per rebutjar un acte convocat per Vox, presentaran una demanda conjunta en contra de l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Ho ha explicat el secretari de l'ANC a la població, Pep Tomàs, que va ser una de les persones que va patir l'impacte d'una pilota de foam durant l'operatiu. "No hi havia motius per carregar, si haguessin esperat quinze minuts més la manifestació s'hauria dissolt", ha considerat.

Tomàs que assegura que els agents "es van llançar a l'atac de forma indiscriminada" i van etzibar "cops de porra al cap" a diverses persones. La demanda conjunta es tramitarà a través de l'entitat Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, que segons ha explicat Pep Tomàs, secretari de l'ANC de la ciutat, s'encarrega d'assistir cassos d'aquesta tipologia.

"Agruparem tots els informes mèdics dels ferits per aquests incidents i els propers dies presentarem la denúncia als Jutjats de Terrassa", ha apuntat el secretari de l'ANC, que va participar en la protesta i va patir una lesió a la cama com a conseqüència de l'impacte d'una bala de foam. Després del xoc, els manifestants s'han enfrontat contra els agents dels Mossos, a qui han tirat diversos objectes. Tres dels antifeixistes, de fet, han resultat ferits, un dels quals amb el cop obert i que ha hagut de ser traslladat pels serveix d'emergències.

Tomàs es mostra sorprès per l'actuació policial. Assegura que la manifestació en contra de Vox va desenvolupar-se "amb normalitat" i apunta que la policia va intervenir quan la protesta ja s'estava acabant. "No hi havia motius per carregar, si s'haguessin esperat quinze minuts s'hauria dissolt", ha lamentat.

Segons el secretari de l'ANC, des del primer moment els Mossos d'Esquadra es van posicionar de cara als manifestants antifeixistes "totalment equipats, fins hi tot amb escopetes per projectils de foam", ha detallat. Afirma que quan ja s'havia desconvocat la manifestació i la gent començava a marxar, va produir-se "algun llançament cap a la policia" es van cremar algunes imatges i documents. "Va ser en aquest moment que els Mossos d'Esquadra es van llançar a l'atac de manera indiscriminada i fins hi tot van colpejar a diverses de les persones que estaven a la vora amb la porra al cap", ha relatat.