Buch: «No em tremolarà el pols per fer fora agents de la Brimo»

El conseller d'Interior admet que algunes actuacions a Terrassa i Girona "no van seguir el protocol"

El conseller d'Interior, Miquel Buch, aquest dimecres al ple del Parlament
El conseller d'Interior, Miquel Buch, aquest dimecres al ple del Parlament | Julio Díaz / Junts per Catalunya
Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:02h
"Algunes de les actuacions d'ahir no van seguir el protocol. I en el cas que la resolució de l'expedient ho acabi concloent, no em tremolarà el pols per fer fora els agents de la Brimo". Així s'ha expressat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en declaracions a Catalunya Ràdio el dia després de les càrregues policials en manifestacions antifeixistes a Girona i Terrassa, on va ser ferida per un projectil de foam la diputada de la CUP Maria Sirvent.

Les manifestacions antifeixistes s'havien convocat a les dues ciutats per protestar contra mobilitzacions d'extrema dreta. Buch ha argumentat que es van encapsular els antifeixistes amb dos perímetres de seguretat per separar les dues protestes antagòniques però que "antifeixistes radicals van rebentar tanques i van accedir al segon cordó de forma violenta enfrontant-se a la policia". És per això, ha dit, que els mossos van actuar emprant la força per evitar l'enfrontament. "Si arriben a traspassar el cordó policial enfrontament violent entre dos grups antagònics", ha dit el conseller posteriorment a RAC 1, que ha afegit que això no hagués ajudat ni al procés independentista ni als presos en vaga de fam. 
 

Manifestació antifeixista a Terrassa Foto: Anna Mira



En tot cas, Buch ha assegurat que es farà una "valoració" i s'analitzaran les imatges. D'entrada, ha dit que algunes actuacions "no es corresponen al principi de gradualitat i proporcionalitat que marca la llei". És per això que, ha dit el conseller, es revisarà "qui s'ha extralimitat" i s'actuarà en conseqüència. 

Buch ha explicat que va parlar aquest dijous al vespre amb la diputada Maria Sirvent sobre el seu estat de salut i que durant la conversa la dirigent no li va demanar la seva dimissió. En tot cas, ha dit el conseller, el seu càrrec està "a disposició" del president Quim Torra des del primer dia.