Montcada i Reixac porta a Fiscalia l’abocament de fuel de la cimentera Lafarge al Besòs

També està a l'espera si l'AMB denunciarà el cas per incomplir la normativa

La façana de la cimentera de Montcada.
La façana de la cimentera de Montcada. | Norma Vidal
Redacció
05 de desembre del 2018
L’Ajuntament de Montcada i Reixac ha decidit posar en coneixement de Fiscalia l’abocament de fuel que la fàbrica Lafarge va fer el passat 20 de novembre al riu Besòs, ja que ha considerat que hi ha indicis de delicte mediambiental. El consistori ha lliurat tota la documentació que inclou els informes que han elaborat els tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha assegurat que “no es tracta només d’un tema sancionador per un abocaments il·legal, també volem evitar que episodis com aquest es tornin a produir”. A la vegada que ha exigit “la restauració de tota la zona afectada”.

A més, el consistori vallesà està a l’espera de saber si l’AMB denunciarà la cimentera per una infracció de l’incompliment de reglament de l’abocament d’aigües residuals.  

També ha notificat d’aquest fet a la Direcció General de Seguretat Industrial del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, així com ha fet arribar tots els informes al Departament de Territori i Sostenibilitat, a la Direcció General de Qualitat Ambiental, a l’Agència Catalana de l’Aigua "per tal que requereixi a l'empresa la neteja i restauració" i l’Agència de Residus de Catalunya "per si hi ha hagut afectació del subsòl i si cal neteja del sòl contaminat".