Castellar i la UAB acullen una família refugiada d'Iraq

Forma part d'un acord i que suposarà una prova per al programa d'acolliment de la universitat

El directo de la FAS, la rectora de la UAB i l'alcalde de Castellar
El directo de la FAS, la rectora de la UAB i l'alcalde de Castellar | UAB
Redacció
07 de desembre del 2018
La rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i el director de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), Jordi Prat, han signat un acord per acollir persones refugiades d'Iraq.

Es tracta d'una família d'acolliment procedent d'aquest país, que s'instal·larà a la població vallesana i un dels membres, vinculat al món acadèmic, cursarà el Doctorat en Traducció i Interpretació de la UAB, sent el primer dels estudiants refugiats al campus que farà un doctorat.

La col·laboració és a tres bandes, en la qual la UAB es farà càrrec de les taxes universitàries de matrícula i gestió acadèmica; la fundació dels costos vinculats al visat i desplaçaments, entre d'altres, i el consistori posarà a disposició dels refugiats habitatge, la manutenció i l'escolarització de la família.

Un acord que suposarà una experiència pilot de treball del programa d'acolliment de la universitat i els municipis dels voltants, podent ampliar la llista de localitats.

La UAB ha atès, des del 2016, un centenar de persones que buscaven refugi, gràcies a aquest programa d'acolliment que duu a terme la FAS, en coordinació amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR).