El referèndum sobre la monarquia es vota avui a la UPC de Terrassa

Una urna en una taula de votació del referèndum sobre la monarquia
Una urna en una taula de votació del referèndum sobre la monarquia | ACN
Redacció
05 de desembre del 2018
El referèndum simbòlic sobre la monarquia que s’està duent a terme en diferents campus d'universitats catalanes, aquest dimecres 5 de desembre arriba a Terrassa. Des de les 10h i fins a les 18 h tots els estudiants que ho vulguin podran votar a les taules distribuïdes pel campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

En concret, es podrà votar a les meses de la UPC i també n'hi haurà al Hall del TR1 on es podrà votar des de les 12 h a les 16 h. 
 
 
Moviment universitari contra la corona
 
El referèndum d’avui és un moviment simbòlic d’estudiants de diferents universitats de l’Estat Espanyol per decidir si volen continuar amb la monarquia o si volen una república. Aquest moviment ja ha estat secundat per 27 campus d’arreu de l'Estat. La primera que va fer aquesta consulta popular va ser la Universitat Autònoma de Madrid, amb una participació de 7.303 persones.

A Barcelona, els organitzadors asseguren que les votacions que s'han fet el dimarts van superar els 7.000 vots.  Es va fer en diferents campus de la Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. 
 
La papereta amb què es vota conté dues preguntes arbre. La primera hi diu: "Estàs a favor d'abolir la monarquia com a forma d'Estat i instaurar la República?". En cas de respondre afirmativament, la segona pregunta és: "Estàs a favor de l'obertura de processos constituents per decidir quin tipus de República?".
 
A part de les catalanes, altres universitats de la resta de l'Estat estan celebrant la consulta aquest dimarts, com és el cas de la Complutense de Madrid, amb 3.129 vots, i la de Vigo, que frega els 1.000 vots. Demà es farà a la Universitat Politècnica de Terrassa i, després de Nadal, a la Universitat Autònoma de Barcelona
 
Els polítics també voten
 
No només els estudiants o personal universitari han votat en aquesta consulta. Alguns polítics també s’hi han passat per dir la seva. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Pisarello, ha anat a votar a la seva antiga facultat, igual que la diputada de Catalunya en Comú Elisenda Alamany.