Agustí Puig explora la condició fugaç de l'ésser humà en una mostra amb obres inèdites al Centre Cultural Terrassa

La proposta "Creant una pròpia cosmicitat" repassa les diferents tècniques amb què ha treballat l'artista

Agustí Puig, durant la inauguració de la seva obra al Centre Cultural Terrassa.
Agustí Puig, durant la inauguració de la seva obra al Centre Cultural Terrassa. | ACN
Redacció
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:59h
Agustí Puig, un dels autors contemporanis catalans amb més notorietat internacional, s'endinsa en la condició fugaç de l'ésser humà i el pas del temps, en la mostra Creant una pròpia cosmicitat. La proposta, que es pot visitar al Centre Cultural Terrassa, inclou una quarantena de pintures, escultures i xilografies entre les quals destaquen dues obres inèdites i de gran format creades expressament per aquesta ocasió. Aquesta exposició està comissariada per Natàlia Chamorro i forma part del programa Itiner'Art de la Fundació Vila Casas. Es podrà visitar a la sala egarenca fins el 10 de febrer.

Creant una pròpia cosmicitat és el títol d’aquesta exposició on es perfila un assaig visual que
recorre les principals temàtiques de l’autor. El pas del temps, la condició fugaç de l’ésser humà o la constant resistència a l’omissió de la memòria mitjançant la perpetuïtat del gest, esdevenen protagonistes.

Autor d’una obra prolífica i versàtil, que ha sabut experimentar amb nombroses disciplines artístiques tals com la pintura, l’escultura, el dibuix, la ceràmica o el gravat, treballa principalment la pintura i en especial la de gran format. Coneixedor de les possibilitat que ofereixen les sales del Centre Cultural Terrassa, l’artista ha creat per aquesta ocasió dues pintures de més de 4 metres d’alçada i 8 metres d’amplada. La producció de Puig prioritza una obra matèrica on el gest i la densitat esdevenen les seves principals transformacions creatives. La seva obra, d'evocació primitiva, ens mostra un gest veloç i vigorós. Els colors de la terra, una gama d’ocres a més del negre, el vermell i el blanc, predominen a la seva paleta.
 

Pintures d'Agustí Puig al Centre Cultural Terrassa Foto: ACN