L'empresa pública que gestionarà l'aigua a Terrassa es dirà «Taigua»

El pròxim dilluns 10 de desembre l'aigua ja serà de gestió pública

Marc Armengol i Marc Cadevall a la presentació de l'empres pública de gestió de l'aigua.
Marc Armengol i Marc Cadevall a la presentació de l'empres pública de gestió de l'aigua. | Aj. Terrassa
04 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:59h
Dilluns 10 de desembre l'aigua serà pública a Terrassa després de 77 anys de concessió a Mina Aigües de Terrassa. La municipalització d'aquest servei finalment es farà efectiva després de dos anys de llargs debats i nombrosos contenciosos i litigis als tribunals

Aquest dimarts al migdia s'ha presentat el nom: "Taigua", com a resultat de sumar Terrassa i aigua, i la nova imatge corporativa de l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), en una roda de premsa a l'ajuntament de la ciutat vallesana. Amb una combinació del blau de l'aigua, el dibuix de les canonades i els vermells i negres corporatius, els pròxims dies els terrassencs ja podran identificar en el seu rebut, correus electrònics, la pàgina web i l'oficina del carrer Societat, el canvi de gestió. 

Armengol, ha explicat que tota la maquinària està en marxa per oferir un servei "de més qualitat, amb una aigua que tingui un millor gust, unes tarifes estables i transparents, i majors inversions per millorar la xarxa". "En tractar-se d'una empresa pública amb gestió directa, tots els beneficis que fins ara s'han embutxacat els accionistes ara quedaran per fer inversions o reduir el cost del servei", ha subratllat, el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Marc Armengol. 
 

Així serà la imatge corporativa de Taigua a les oficines. Foto: Anna Mira


No obstant això, des del consistori han donat èmfasi al fet que els usuaris no haurien de notar cap canvi substancial en els pròxim dies, ja que el traspàs es vol fer de la manera més "ordenada possible". Ho ha dit el director de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Terrassa i gerent en funcions de Taigua, Marc Cadevall, que ha remarcat que reduir el preu de la factura de l'aigua no és la màxima prioritat de l'executiu local. En aquest sentit, Cadevall ha apostat per millorar la qualitat de l'aigua, les infraestructures i l'atenció a l'usuari.

Armengol també ha recordat que Terrassa, la tercera ciutat en nombre d'habitants de Catalunya és la ciutat catalana més gran i una de les primeres de l'estat espanyol que ha apostat per la gestió pública de l'aigua. Una aposta que ha comportat la creació del Consell d'Administració i altres òrgans com l'Observatori de l'Aigua, l'ens ciutadà que farà seguiment de la gestió d'aquest bé a la localitat i prendrà decisions al respecte.

Pel què fa la plantilla de treballadors, l'Ajuntament ha assumit un total de 117 de les 142 persones que formaven part de Mina, "que garantiran el bon funcionament de Taigua", ha destacat Armengol. Un dels primers passos serà redactar un pla director per definir quines són les prioritats que s'hauran de desenvolupar en els pròxims anys. 
 

Nova imatge corporativa de Taigua, l'empresa municipal d'aigua de Terrassa. Foto: Anna Mira