ERC Matadepera proposa contractar seguretat privada davant l'increment de robatoris

L’Ajuntament ha convocat a tots els veïns per tractar el tema dels robatoris el pròxim dissabte 15 de desembre al matí al pavelló municipal

Protesta a Matadepera pels robatoris a cases.
Protesta a Matadepera pels robatoris a cases. | Anna Mira
04 de desembre del 2018
Després de la situació insòlita que es va viure la setmana passada a Matadepera, quan centenars de veïns van irrompre el ple municipal per mostrar al govern el seu malestar davant de l'increment de robatoris que hi ha al poble, l'ajuntament ha convocat els veïns a una trobada oberta a tothom el pròxim dissabte 15 de desembre a les 9.30 h al Pavelló Primer d’Octubre.

No obstant això, des del grup municipal d'ERC, consideren que la situació ha arribat a aquest punt per "la manca de transparència sobre els fets que ocorren a tot el poble, ja que sistemàticament el govern ha procurat invisivilitzar-los". Els republicans proposen la contractació de seguretat privada, per tal que, mentrestant, l’Ajuntament "estudiï i habiliti econòmicament les partides necessàries per a l’augment de la plantilla d’agents de policia local que calgui". 

Ho afirmen en un comunicat, on ERC Matadepera també assegura que fa anys que a Matadepera hi ha robatoris i intents de robatoris. Argumenten que "no és cert que el nostre poble hagi estat, com afirmava la tinent d'alcalde de Governació, Participació i Atenció Ciutadana, Montserrat Royes, un "oasi en seguretat"".

Els republicans també lamenten que la situació actual hagi derivat en una "greu crisi ciutadana", que segons ells "s'hauria pogut evitar amb el compliment de la llei de transparència, facilitant a la població l’accés a la informació pública i l’anàlisi de les dades". Igualment retreuen al govern que no els hagi convocat per parlar específicament de seguretat i li exigeixen que posi en marxa un pla de xoc que permeti normalitzar la situació.