Els Bergants fan el primer castell exclusivament femení de la història de la colla terrassenca

En la seva actuació a Lleida van fer tres castells de sis

3d6 dels Bergants del Campus Terrassa a Lleida
3d6 dels Bergants del Campus Terrassa a Lleida | Cedida
Redacció
03 de desembre del 2018
Els Bergants del Campus Terrassa han viatjat aquest dijous fins a Lleida per a fer-hi la seva segona diada del curs. Més d’un centenar de camises es van desplaçar a la capital de la terra ferma, on els Bergants només hi havia actuat un cop abans, la primavera del 2016.

El millor castell dels Bergants en aquesta actuació ha arribat a la primera ronda, amb el 3 de 6 amb pilar, un castell que ja havien descarregat a principi de mes a la UAB. A la segona ronda, la colla terrassenca ha completat, per primera vegada, un 3 de 6 on tot el tronc, la canalla i el nucli principal del castell estava format exclusivament per dones.

A la tercera ronda, la colla verd llima ha completat el 4 de 6 després de desmuntar-ne un primer intent quan era a punt de carregar-se. Tot i aquest intent desmuntat, la colla ja fa més d’un any i mig que no cau de cap castell a plaça. Els Bergants han tancat la diada amb dos pilars de 4 simultanis.

Cal afegir que, per entrar a plaça, la colla universitària terrassenca només va poder descarregar un pilar de 3, perquè, com va passar l’anterior vegada que va anar a Lleida, hi ha hagut problemes de transport del gruix de la colla.

Pel que fa a la resta de colles, els amfitrions, los Marracos de la UdL, han completat el 3 de 6 per sota com a millor castell, a més d’un intent de 3 de 7, un castell que sí que han pogut descarregar els Ganàpies de la UAB, que tot i això han desmuntat el 2 de 7 amb folre. Els Emboirats de la UVic han descarregat els dos castells bàsics de sis i el 4 amb pilar, i els Engrescats de la URL s’han hagut de conformar amb castells de 5.

La setmana vinent, coincidint amb el pont de la Puríssima, els Bergants descansen i agafen forces per la seva diada, que serà el dijous 12 de desembre a la plaça del Campus de Terrassa. Els acompanyaran els Grillats del Campus Baix Llobregat (Castelldefels), els Pataquers de la URV (Reus i Tarragona) i els Xoriguers de la Universitat de Girona.