procés català

Els CDR aboquen brossa i fems a les portes de jutjats d'arreu del país

Accions de protesta a llocs com Solsona, Vic, Tarragona, Sabaell, Cerdanyola del Vallès i Manresa

per Jonathan Oca , Tarragona , 3 de desembre de 2018 a les 09:30 |
Aboquen fems a les portes del Palau de Justícia de Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els CDR han tornat a escampar escombraries a les portes dels jutjats de diferents municipis catalans, especialment al Vallès Occidental, a la Catalunya Central i al Maresme.

"Hem omplert de merda les portes dels jutjats de Manresa i Solsona per fer evident a tothom que el poder judicial a l'estat espanyol és una merda", han argumentat des de Twitter. "Sents pudor? És pudor de la merda de justícia. Ja els surt per sota la porta", apunten des de Vic. "Tot fa pudor. Persones innocents preses, exiliades i represaliades", afegeixen. També han actuat a Sabadell, Rubí o Cerdanyola, així com a Vilanova i la Geltrú. Tots ells fan referència a l'aniversari de la Constitució amb les etiquetes "40 anys de vergonya" i "40 anys d'injustícia espanyola".


"A Cerdanyola volem que qualsevol que entri als jutjats sàpiga que és trobarà 40 anys de vergonya", apunta el CDR. Des de Rubí s'ha llençat un missatge similar. En el cas de Sabadell, apunten que no reconeixen la justícia espanyola. "Els tornem la merda, lluitem per la independència, per fer unes lleis més justes i per fer fora els jutges prevaricadors", remarca el CDR sabadellenc, que recorda també el cas Mercuri.

Una desena de persones han abocat unes 20 bosses de fems i deixalles a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Segons ha pogut saber NacióDigital, els fets han passat cap a les 3 de la matinada, quan han omplert la porta de l'Audiència Provincial de brossa i han penjat cartells on es pot llegir "Merda de justícia". 


Aquesta acció, reivindicada pels CDR, ja es va portar a terme a molts altres jutjats d'arreu de Catalunya el passat 12 de novembre. Ara arriba després que alguns presos polítics, com Jordi Sánchez i Jordi Turull, hagin decidit emprendre una vaga de fam per denunciar la situació de presó preventiva injustificada, per la manca d'imparcialitat de la justícia espanyola i alhora el bloqueig del Tribunal Constitucional a la justícia europea. 
 

Les portes dels jutjats de Vic, plenes de fems i escombraries.Foto: CDR Vic

 

Aboquen fems a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Foto: CDR Camp de Tarragona

 

Aboquen fems a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Foto: Jonathan Oca

 

Aboquen fems a les portes del Palau de Justícia de Tarragona. Foto: CDR Camp de Tarragona

 

Participació