Tots els treballadors hauran de fitxar en entrar i sortir de l'empresa

El govern espanyol vol reformar l'Estatut dels Treballadors per millorar el control de les jornades laborals dels empleats

Un treballador en una empresa de vehicles
Un treballador en una empresa de vehicles | Arxiu
Redacció
03 de desembre del 2018
El govern espanyol ha decidit incloure en l'esborrany de la reforma laboral l'obligació que els treballadors fitxin cada cop que entren i surten de les seves empreses. L'executiu espanyol ha enviat aquesta proposta als sindicats i les associacions empresarials, segons ha avançat el diari econòmic Cinco Días.

D'aquesta manera, l'Estatut dels Treballadors reconeixerà com un dret laboral bàsic de cada empleat el fet de tenir coneixement de la durada i la distribució de la seva jornada ordinària de treball.

Les companyies seran les encarregades de registrar aquesta jornada. "Serà obligació de l'empresa registrar la jornada de cada treballador. Aquest registre de jornada serà diari i ha d'incloure l'horari concret d'entrada i sortida", assegura el nou article 34 de l'Estatut dels Treballadors.

Les empreses hauran d'informar sobre les hores ordinàries i extraordinàries

Les empreses també hauran d'informar al treballador una vegada al mes de la relació d'hores ordinàries i extraordinàries realitzades.

La proposta de l'executiu de Pedro Sánchez recull també que "els convenis col·lectius podran establir la forma d'organització del registre de jornada i d'accés al mateix de la persona treballadora". Així mateix s'inclourà en l'article 35 que "els representants dels treballadors seran informats mensualment per l'empresari sobre el compliment del que disposa aquest apartat".

Pel que fa a les hores extra, l'empresari també ha d'informar mensualment als representants dels treballadors sobre les hores extraordinàries que ha fet cada empleat, sigui quina sigui la seva forma de compensació. Per això obliga a l'empresa a enviar el registre laboral.