VÍDEO Així ha sigut l'encesa de llums de Nadal a Terrassa

Dissabte s'inaugura el pessebre i la Fira de Santa Llúcia

30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:49h
El tradicional acte que dona el tret de sortida a les festes nadalenques a la ciutat ha canviat de lloc. Per primera vegada no s'ha fet al Raval de Montserrat sinó a la plaça Primer de Maig, al districte 6 de la ciutat. 

 
El tinent d’alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat, Amadeu Aguado ha explicat que “Enguany l’encesa de llums de Nadal s’ha traslladat a Sant Pere Nord amb un doble objectiu: donar resposta a algunes de les demandes del sector comercial i reforçar el comerç de proximitat i els eixos comercials celebrant un acte de ciutat com és l’encesa de l’enllumenat de Nadal, previ a la inauguració del pessebre i la Fira de Santa Llúcia de dissabte amb una programació conjunta i dividida en dues parts”.

Per donar la benvinguda al Nadal s'han fet tallers infantils, una xocolatada i l’actuació del grup d’animació musical “El Criceto”. Tot seguit l’alcalde, Alfredo Vega, ha procedit a activar el
comandament que encendrà l’enllumenat de Nadal de la ciutat.
 

Grup d'animació El Circleto durant l'encesa de llums de Nadal a Terrassa. Foto: Anna Mira



Enguany, Terrassa compta amb un total de 509 punts de llum. Entre aquests punts lumínics destaca la iniciativa iniciada fa dos anys i amb la que algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat lluiran un enllumenat especial com les situades a la plaça Nova, la plaça Didó, la plaça de l’Anònima i la plaça Salvador Espriu. Tots els elements lumínics instal·lats són de baix consum, amb tecnologia LED per afavorir una major eficiència energètica.

La Fira de Santa Llúcia i el pessebre 

L’inici del cicle de Nadal a Terrassa culminarà el dissabte 1 de desembre amb la inauguració de la Fira de Sant Llúcia i del Pessebre situat al Raval de Montserrat. A partir de les 17.30 h, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, acompanyat d’altres membres de la Corporació Local, farà una visita a la Fira de Santa Llúcia, a la plaça Vella. Posteriorment, es desplaçaran fins al Raval de Montserrat on està prevista la inauguració del pessebre de la ciutat d’aquest any.

L'Agrupació de Pessebristes de Terrassa ha estat l'encarregada de la instal·lació per novè any consecutiu. Enguany, el pessebre reprodueix un conjunt ambientat del segle I, format per una muralla en ruïnes on s’han aprofitat algunes parets per construir-hi una establia adossada que dona cobertura al Naixement. L’obra s’ubica en una superfície enjardinada de 40 m2.
 

Una mare mira l'aparador d'una botiga amb els seus fills. Foto: Albert Segura



Els materials emprats han estat: fusta, poliestirè expandit i extrudit, pastes de revestiment i pintures. Jordi Rodó i Puigoriol ha estat l'autor del disseny i director del projecte, que ha comptat amb la col·laboració d'Antonio López, Avel·lí Rodríguez, Ricard Verdaguer, Francesc Clotet i Marcos Segura per a la seva construcció. 

Amb posterioritat a la inauguració del pessebre s’iniciarà la tradicional Cantada de Nadales a l’atri de l’Ajuntament per part de Terrassa Ciutat Coral, una entitat que agrupa diferents entitats corals de Terrassa. La cantada d’enguany comptarà amb deu cors i més d’un centenar de cantaires. Un cop finalitzada l’actuació, el grup de saxos del Conservatori de Terrassa acompanyarà els assistents en cercavila fins a la plaça Vella, on continuaran la seva actuació.