Front comú a Terrassa per garantir el servei de menjador de les escoles públiques

El ple municipal també ha aprovat acabar amb les desigualtats en les activitats extraescolars

29 de novembre del 2018

El ple de novembre ha blindat dues propostes relacionades amb l'educació. D'una banda, la proposta d'ERC-MES per garantir el servei de menjador de les escoles públiques de Terrassa. Tots els grups han votat a favor de les propostes republicanes per evitar que es torni a viure una situació com la de fa un mes quan els retards en alguns pagaments van posar en perill el servei de menjadors a alguns infants de la ciutat. 

Així, s'ha acordat que l'ajuntament desenvoluparà els canvis pertinents en la seva relació amb la concessionària del servei de menjadors de les escoles públiques de Terrassa perquè no es pugui anul·lar el servei a cap família sense prèvia autorització municipal i que el servei se segueixi atorgant als nens i nenes afectades en igualtat de condicions al de la resta de persones usuàries.
 

Una nena en un menjador escolar Foto: ACN


També es demanarà a l'empresa que ofereix el servei de menjadors que traslladi, de forma ordenada, de totes les comunicacions amb les famílies usuàries al servei d’educació perquè a l’ajuntament pugui intercedir en aquells casos que estimi oportuns. De fet, a partir de la comissió de menjadors celebrada el passat 13 de novembre l'ajuntament va decidir modificar el protocol de gestió de cobraments amb mesures per agilitzar la coordinació entre servei i empresa o la lògica ampliació de terminis de pagament per garantir que els Serveis Socials municipals tinguin temps de resoldre els expedients rebuts.

A banda dels menjadors, totes les forces polítiques han estat d'acord en tirar endavant la proposta de Terrassa en Comú (Tec), per acabar amb les desigualtats en els extraescolars de les escoles públiques. 

Es proposa que es faci un estudi o enquesta que reflecteixi quins són els interessos, les motivacions i les inquietuds de les famílies i dels infants a l'hora d'escollir activitats extraescolars. També s'estudiarà la possibilitat que les escoles municipals i les entitats esportives pròximes als centres escolars col·laborin en el desenvolupament d'aquestes activitats extraescolars.