El ple assumeix compromisos en l'àmbit de la sanitat, l'habitatge i les residències a Terrassa

S'han aprovat per unanimitat les propostes del Parlament Ciutadà

30 de novembre del 2018

El penúltim ple de l'any ha estat marcat pels nombrosos compromisos que ha adoptat l'ens local. En plena setmana de vaga de metges, la discussió sobre sanitat, la llei de la dependència, les residències i el dret a l'habitatge i als subministraments energètics a la ciutat han centrat bona part del debat local.

El ple, amb una durada de poc més de cinc hores, no ha comptat amb el regidor del Partit Popular, Àlex Rodríguez, que s'ha excusat per qüestions familiars. Un dels primers punts, que han tirat endavant per unanimitat, ha estat el Codi Ètic i de Conducta, que recull els valors, els principis ètics i les normes de conducta que han de regir les actuacions de les persones a les quals va destinat.

També ha tirat endavant amb el suport de tots els partits, la moció presentada pels Grups municipals de TeC i de la CUP, sobre el dret a l'habitatge i als subministraments bàsics.

Una vegada més, el sindicat de policies de Catalunya han fet visible les seves peticions al ple municipal on han assistit de públic amb samarretes i cartells on reivindiquen més policia, asseguren que calen 130 agents a Terrassa i també han reclamat el compliment del conveni durant les festes nadalenques.
 

El sindicat de policies al ple municipal de novembre Foto: Anna Mira

El Parlament Ciutadà ha proposat dues mocions en aquest ple que s'han aprovat per unanimitat. En el torn de participació ciutadana, membres del Parlament han fet l'exposició que tot seguit ha comptat amb el debat entre els grups polítics. Així ha tirat endavant, la proposta relacionada amb la millora de la sanitat que contempla, entre d'altres, treballar perquè el temps d'espera per a concertar una visita amb el metge de família sigui màxim de 48 hores; intervenir en la vulneració dels drets humans que significa la situació actual de col·lapse del servei d'urgències de la ciutat; o garantir l'assistència sanitària a tots els ciutadans i ciutadanes independentment de la seva situació administrativa.

Davant de les peticions dels diferents partits al govern de la ciutat, l'alcalde, Alfredo Vega, ha fet saber que ja té concertades amb la conselleria de Salut, i els directius tant de CatSalut i MútuaTerrassa.

En relació a la moció sobre la Llei de Dependència i a les residències públiques a Terrassa, també aprovada amb el suport de tots els grups polítics, el ple s'ha compromès a treballar per elaborar un pla d'acció i de futur per a la gent gran; executar les obres de remodelació de la residència pública de Mossèn Homs; la construcció de la residència pública a Sant Pere Nord; elaborar el projecte i construcció d'una residència pública a Ca n' Anglada; o tornar al text original de la llei perquè les modificacions realitzades durant els anys de desplegament de la Llei, consideren que han anat en detriment de les persones amb dependència i de les seves famílies cuidadores. En aquest cas, el govern local també ha entomat el compromís i la regidora de Serveis Socials, Gracia García, ha assegurat que "farem tot el que faci falta".