Un equip femení d'hoquei patins del Vallès serà l'eix central d'una nova sèrie de TV3

La ficció s'emetrà en horari de màxima audiència a partir del 29 d'abril

Redacció
29 de novembre del 2018
Caràtula inicial de la sèrie
Caràtula inicial de la sèrie | Fosbury
Palau-Solità i Plegamans (el Vallès Occidental) ha estat l’escenari en els darrers dies de dos càstings per acabar de tancar l’equip de figurants que formaran part de la nova sèrie setmanal que TV3 estrenarà el dilluns 29 d’abril de 2019, segons avança el diari esportiu Fosbury.

La localitat vallesana serà l’epicentre de la ficció que comptarà amb 13 episodis de 50 minuts i que succeirà a la graella una nova temporada de Benvinguts a la Família en el mateix horari que actualment la cadena catalana emet Si no t’hagués conegut. De fet, el pavelló municipal Maria Victor (un dels escassos equipaments esportius amb noms de dona de Catalunya) serà l’escenari real més habitual de la sèrie, ja que les seves protagonistes seran un grup de joves jugadores d’hoquei patins i les seves famílies.

Un treball de final de grau, l’origen de tot

La sèrie es començarà a gravar el 9 de gener, compta amb la producció de Brutal Media i prové del projecte d’un treball de final de grau de guió de quatre graduades en comunicació audiovisual a la UPF: Ona Anglada, Laura Azemar, Natàlia Boadas i Marta Vivet.

Totes quatre van idear “Les de l’hoquei” i van convertir el projecte en una proposta real de sèrie amb una campanya a través de Verkami que va recollir gairebé 6.000 euros: “La nostra intenció és parlar de l’adolescència des de la perspectiva de les noies i del col·lectiu LGBTI+, els dos sovint infrarepresentats a la ficció televisiva. Volem reivindicar l’adolescència femenina de manera honesta, amb certs tocs de gamberrisme propis de l’edat“.
 

Les quatre impulsores del projecte Foto: Fosbury


Les responsables del projecte treballaven amb vuit protagonistes: set jugadores i l’entrenadora: “Totes hauran d’aconseguir trobar el seu lloc, tant a les seves vides com dins de l’equip, i defensar-lo davant de l’amenaça de la desaparició de la secció femenina d’hoquei“.

Brutal Media produirà la sèrie per a TV3

Aquella campanya a Verkami va concloure amb èxit fa més de dos anys i el capítol pilot va acabar convencent els responsables de Brutal Media de produir una sèrie que donarà un protagonisme central a l’hoquei. Les quatre creadores participaran en el projecte com a guionistes, conjuntament amb Marta Grau, professora del Departament de Comunicació de la UPF i tutora del treball. La directora de producció del projecte, Anna Vilella, va ser entrevistada la setmana passada al programa “El meu carrer” de Ràdio Palau i va explicar els detalls de la proposta que es veurà a TV3 i que també compta amb finançament de Netflix.

Vilella va explicar això: “Estem enllestint el càsting i tancant totes les localitzacions de la sèrie. El rodatge tindrà lloc al pavelló municipal de Palau-Solità i Plegamans. La sèrie passa en un poble, amb un grup de noies com a protagonistes que passen la major part del temps al pavelló i el seu entorn, dues localitzacions que tindran molta presència a la sèrie. No hi haurà només protagonistes adolescents, sinó que també seran rellevants les seves famílies. És una sèrie per a totes les edats”.

L’hoquei patins, protagonista indiscutible

Un dels dos càstings que s’han fet aquests dies ha estat dirigit exclusivament a joves de 18 a 25 anys que juguin habitualment a hoquei o que practiquin altres disciplines del patinatge. La sèrie encara no ha anunciat el seu títol definitiu i passarà en un poble imaginari, encara que la tria de Palau-Solità i Plegamans no és casual: els responsables de la sèrie buscaven una localització propera a Barcelona que visqui realment l’hoquei patins i la localitat que acull un dels millors equips de l’OK Lliga femenina va ser finalment l’escollida.

El director de Brutal Media, Raimon Masllorens, va anunciar l’inici del projecte a finals de juliol a través de les xarxes socials amb una nítida declaració d’intencions, tal com podeu veure a sota: