El Centre Cultural Terrassa ofereix una experiència educativa per descobrir la dansa en 360º

El projecte "Exploradors de la dansa" està destinat a alumnes de primària de la ciutat

Exploradors de la dansa
Exploradors de la dansa | Cedida
29 de novembre del 2018
El Centre Cultural Terrassa ha fet un pas més i ha impulsat un nou programa educatiu per descobrir la dansa en 360°. Batejat amb el nom d'"Exploradors de dansa", aquesta experiència pedagògica té per objectiu posar en contacte els alumnes amb tots els aspectes que intervenen en una producció de dansa, des dels assajos fins a l'espectacle final.

Així els visitants poden veure de primera mà el vestuari, la producció els assaigs i fins i tot pujar a l'escenari per veure i compartir part d'un espectacle de ballet en mans dels professionals del Ballet de Catalunya, resident a l'equipament terrassenc.

El director del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, ha explicat que el Centre Cultural pot oferir aquesta experiència perquè "som l'únic equipament que té una companyia de dansa resident". El programa aprofita l'experiència adquirida durant tretze anys amb l'activitat pedagògica Exploradors de l'Art i ofereix un recorregut on poden presenciar els assaigs de la companyia en el seu dia a dia.

Per la seva banda, el director de Cima Projectes Educatius, Enric Datzira, ha puntualitzat que el que es vol és que els alumnes "visquin l'experiència completa de la dansa". Segons Datzira aquesta vivència ajudarà als alumnes a gaudir i entendre millor un espectacle de dansa. També s'ofereix una versió adaptada per escoles d'educació especial com Crespinell, amb qui tenen un conveni.
 

El programa Exploradors de la dansa es fa al Centre Cultural Foto: Cedida



Finalment, el director artístic de la companyia de dansa, Elias Garcia, ha valorat positivament l'experiència i ha assegurat que l'objectiu és despertar l'interès dels infants sobre la dansa aconseguir un futur públic.

Els "Exploradors de la dansa", està orientat als 1.400 alumnes de primària de les escoles de Terrassa i durant la visita tenen l'oportunitat de conèixer la història, el vestuari, els aspectes tècnics com la il·luminació i l'escenografia, assisteixen a un assaig i participen en una coreografia amb els ballarins professionals.