Comerciants i empresaris reivindiquen la construcció de la Ronda Nord de Sabadell

En un manifest insten l'Ajuntament de Sabadell a que busqui consensos i a la Generalitat que posi les eines

Redacció
28 de novembre del 2018
La B-124 que uneix Castellar i Sabadell
La B-124 que uneix Castellar i Sabadell | Ajuntament de Castellar del Vallès
L'associació Comerç Castellar, la Cambra de Comerç de Sabadell, el Gremi de Fabricants de Sabadell, el Consell Intersectorial d'Empreses, PIMEC Vallès Occidental, el Centre Metal·lúrgic i l'Associació d'Empreses de Castellar del Vallès (ASEMCA) han signat un escrit, Manifest per l’accés de Castellar a les Ronda Nord i Ronda Vallès de Sabadell, per demanar la construcció d'aquesta infraestructura.

En l'escrit, han destacat "l'ampli consens" que hi ha entre les diferents administracions involucrades sobre la necessitat d’enllaçar la B-124 amb la Ronda Oest de Sabadell, a través de la construcció de la futura Ronda Nord. "La Generalitat va posar sobre la taula dos possibles traçats, que de moment no han tingut cap resposta en ferm per part de l’Ajuntament de Sabadell". 

Per això, han demanat "urgència" al consistori per donar una resposta, una petició que ja va l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, fa una mica més d'un mes. Així com també que la institució sabadellenca "trobi els consensos que permetin optar per una alternativa" i a la Generalitat que posi els mitjans per "desencallar" la construcció de la infraestructura "tant necessària", tant per a Castellar com per a Sabadell. 

Mancança crònica d'infraestructures

El municipi vallesà, han remarcat els signants, "la mancança crònica d’infraestructures viàries que ha suposat, històricament, un llast per a la vida quotidiana" de la població de Castellar, així com per al seu teixit productiu. Segons dades de 2017 de la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat, la Intensitat Mitjana Diària (IMD) de trànsit a la B-124 va ser de 27.565 vehicles, una de les més altes de Catalunya en carreteres del seu rang. 

Unes dades que "fa palesa la necessitat urgent de desdoblar la carretera i, especialment, connectar la carretera B-124, a través d’un nou vial, a les vies ràpides de comunicació de la comarca sense haver de creuar el nucli urbà de Sabadell".

Segons estudis recents, són més de 12.000 els vehicles diaris, procedents de Castellar, que amb la construcció d’un nou vial de circumval·lació de Sabadell deixarien de circular pel nucli urbà de la capital vallesana.