TeC presenta una moció per acabar amb les desigualtats en els extraescolars

Consideren que totes les escoles públiques haurien de tenir una oferta mínima

La regidora de TeC, Marta Muntanyola, durant la roda de premsa.
La regidora de TeC, Marta Muntanyola, durant la roda de premsa. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2018
El grup municipal de Terrassa en Comú (TeC) ha presentat una moció al ple de novembre per tal de reduir les desigualtats en les activitats extraescolars de les escoles públiques de Terrassa. Actualment a la ciutat hi ha un total de 54 escoles de primària de les quals 23 són concertades i 31 públiques, de les quals 12 estan considerades d'alta complexitat. Precisament és en aquestes escoles de gestió pública on els comuns volen que l'Ajuntament hi destini esforços per evitar desigualtats. 

La regidora Marta Muntanyola, en una roda de premsa ha explicat que "els aprenentatges realitzats en el temps no lectiu, permeten a l'alumnat construir itineraris vitals. Si oferim més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la vida escolar, sense exclusions, aconseguirem una millor qualitat educativa i una reducció de les desigualtats entre l'alumnat". 

La proposta demana l'elaboració d'un mapa de l'oferta actual d'extraescolars a la nostra ciutat. Des de TeC asseguren que "pràcticament en totes les escoles s'organitzen activitats extraescolars". Però "existeixen diferències importants tant en el nombre d'extraescolars  oferides com en la qualitat i preus", ha puntualitzat Muntanyola.

També volen que es faci un estudi o enquesta que reflecteixi quins són els interessos, les motivacions i les inquietuds de les famílies i dels infants a l'hora d'escollir activitats extraescolars. Així com garantir que tots dels centres de la ciutat, especialment aquells de màxima complexitat, "puguin tenir una oferta d'extraescolars mínima i assequible".

Finalment, la proposta demana estudiar la possibilitat que les escoles municipals i les entitats esportives pròximes als centres escolars col·laborin en el desenvolupament d'aquestes activitats extraescolars i "establir mecanismes per tal de facilitar que es puguin organitzar extraescolars de forma coordinada entre diferents centres pròxims per tal d’augmentar l'oferta global i crear sinergies entre els centres i el seu alumnat", ha afegit la regidora de TeC.