Front comú del Vallès Occidental per la millora de la R4

Els alcaldes del Vallès Occidental han fet pública una declaració on demanen la creació d'una taula de treball per concretar i planificar les inversions

Consell d'alcaldes del Vallès Occidental
Consell d'alcaldes del Vallès Occidental | Cedida
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:20h
Els alcaldes del Vallès Occidental han fet pública una declaració on es denuncien els greuges històrics de les connexions ferroviàries de la comarca. Després de l'accident mortal pel descarrilament d'un tren de la línia R4 a Vacarisses, el Consell d'Alcaldes de la comarca ha aprovat una declaració on entre altres accions es demana la constitució d'una taula de treball amb tots els actors implicats que pugui concretar i planificar les inversions en Rodalies.

"Estem cansats de sentir anuncis d'inversions milionàries a la xarxa de Rodalies de Catalunya per part del govern central que després mai no es materialitzen i aquestes inversions es destinen a altres projectes", per això demanen que el Ministeri de Foment faci les inversions necessàries a la línia R4 per tal d'oferir un servei competitiu, eficient i segur millorant la connectivitat entre el Vallès i Barcelona.

Els responsables polítics dels 23 municipis de la comarca asseguren que "fa anys que els agents socials, econòmics i polítics del Vallès Occidental sumem esforços i voluntats per aconseguir que la nostra comarca disposi d'una xarxa de comunicacions digna, sostenible i adaptada a les noves necessitats de mobilitat".

En la declaració també s'argumenta que en diverses ocasions s'han elaborar estudis i al·legacions a projectes com la B-40, la reclamació de la supressió dels passos a nivell i el soterrament d'alguns trams crítics. No obstant això, el Consell d'Alcaldes lamenta que "amb el pas dels anys constatem que les nostres peticions no tenen la resposta esperada i que moltes de les nostres expectatives es van difuminant".

​Està previst que aquest acord sigui aprovat per tots els ajuntaments de la comarca en els diferents plens municipals de novembre.