Quin temps farà aquesta setmana?

L'ambient fred vindrà acompanyat de vent intens, que s'anirà estenent per gairebé tot el territori

Començament del dia a Rupit
Començament del dia a Rupit | Carme Molist
Redacció
26 de novembre del 2018
La darrera setmana de novembre arrencarà amb un descens del termòmetre. Un front que entrarà per Ponent provocarà aquesta davallada de la temperatura, entre dilluns i dimarts. Aquesta entrada pot deixar algunes pluges, però de poca consideració. Estaran concentrades a punts del terç sud i són probables a la resta de la meitat sud del territori.

Tot i així, a partir de mig matí s'iniciaran precipitacions al vessant nord del Pirineu que es mantindran la resta de la jornada. En general, fins a mig matí el cel estarà molt ennuvolat o cobert per bandes de núvols alts i mitjans. A partir de llavors, la nuvolositat minvarà, si bé durant la resta de la jornada encara hi haurà algunes bandes de núvols alts i mitjans que circularan de nord a sud del territori i que deixaran el cel poc o mig ennuvolat. 
 
A més, el Servei Meteorològic de Catalunya, ha emès avisos per vent, durant tot dilluns, a la Terra Alta, Baix Ebre i el Montsià. A partir del migdia, l'alerta s'estendrà al Ripollès, Berguedà, Solsonès, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, la Vall d'Aran i Alta Ribagorça.

A partir de la tarda, l'avís passarà a ser de perill alt en diverses d'aquestes comarques i s'afegiran d'altres, però amb perill moderat. Seran el Vallès Oriental, Osona, la Selva, la Garrotxa i l'Alt Empordà ampliaran l'àrea d'avisos per aquest vent.

La cota de neu se situarà entorn dels 1.200 metres, si bé puntualment podrà baixar fins als 1.000 metres durant la tarda i vespre. S'espera que de cara a dimecres, repunti el termòmetre i el sol s'imposi a bona part del territori.