MútuaTerrassa i el CST dediquen una jornada a la malaltia renal crònica

L'objectiu és proporcionar una darrera actualització en termes de coneixements als metges i professionals d’infermeria

Redacció
22 de novembre del 2018
Aquest divendres, 23 de novembre, se celebrarà la tercera edició de la jornada d’actualització en Nefrologia per Atenció Primària, organitzada per la Comissió de Malaltia Renal Crònica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

El propòsit de la sessió és proporcionar una darrera actualització en termes de coneixements als metges i professionals d’infermeria d'Atenció Primària per millorar el tractament de la patologia nefrològica.

La jornada s’iniciarà amb la presentació a càrrec de la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i el Dr. Jaume Boadas, director Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa i la Dra. Mònica Pou, adjunta al Servei de Nefrologia de l’HUMT i del CST i es referirà als objectius acomplerts per la comissió des de la seva posada en marxa el passat 2009 i abordarà també els principals reptes de futur.

Acte seguit s’esdevindran dues sessions, la primera de les quals se centrarà en la Malaltia Crònica Avançada (MRC). En el marc d’aquesta primera part se celebrarà la conferència “Maneig conservador de la MRC” i la taula de debat “Què ha de saber un metge d’Atenció Primària sobre MRC Avançada?”.

La segona sessió inclourà una conferència sota el títol “Maneig de la micró albuminúria-proteïnúria” i acte seguit s’esdevindrà la posada en comú de diversos casos clínics, en aquesta ocasió sota el títol “Nefropatia i nous fàrmacs”.

Les diverses ponències aniran a càrrec de professionals del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i de professionals dels Centres d’Atenció Primària d’ambdues entitats. A més, també hi intervindrà el Servei de Nefrologia de l’Hospital Althaia, el Servei de Pal·liatius del CST i, més enllà de l’especialitat de Nefrologia, hi participarà també el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT i el Servei de Pal·liatius del CST.