Roger Mas presenta el seu desè disc al Centre Cultural Terrassa

En el treball "Parnàs" el cantant solsoní agermana música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició

Roger Mas.
Roger Mas. | Adrià Costa
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:27h
El cantant solsoní Roger Mas actuarà aquest diumenge 25 de novembre al Centre Cultural Terrassa per presentar Parnàs, el seu desè disc. Un treball on el músic fa renéixer cançons tradicionals o antigues i poemes d'autors tan diversos com Joan Maragall, Miquel Martí Pol, o Mercè Anzizu, escriptora i historiadora de l'època de la Renaixença i religiosa del monestir de Pedralbes, i autors contemporanis com Amadeu Vidal i Toni Gol, amics del cantautor.

El concert serà a les 18 h i Roger Mas estarà acompanyat per la seva banda formada per Xavier Guitó (piano), Arcadi Marcet (contrabaix) i Miriam Encinas (dilruba, flautes, viola medieval i percussions). Parnàs és un viatge al jardí dels poetes, és el seu desè disc després de vint anys de carrera musical.
 

Roger Mas cantarà al Kursaal la propera temporada Foto: Eva Bozzo


Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys va començar a tocar instruments sota la tutela del seu avi. La seva activitat artística (vinculada al clarinet i al saxofon) va començar quan tenia 12 anys. El 1994, va començar a investigar les diferents expressions musicals d'arreu del món gràcies a l'experiència de Luis Paniagua. El 1996, va guanyar el "Premi de Catalunya Ràdio", que marca l'inici de la seva carrera com a cantant i compositor.

Des de llavors, havent publicat ja deu àlbums, ha rebut diversos premis per cada nou projecte i un ampli reconeixement dels crítics, fins al punt de convertir-se en una veritable figura de la cançó. La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent.