Terrassa converteix els punts de distribució social d'aliments en «botigues»

L'objectiu és dignificar les persones que han de recórrer a aquest servei alimentari

Visita dels portaveus municipals a la botiga de distribució social d'aliments.
Visita dels portaveus municipals a la botiga de distribució social d'aliments. | Anna Mira
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:00h
Els punts on fins ara es distribuïen lots alimentaris a les famílies que més ho necessiten han canviat de format. A partir d'ara en lloc de ser un punt d'entrega de lots d'aliments, l'espai s'ha transformat en una botiga on les persones podran agafar aquells que desitgin. Aquest dijous s'ha fet una visita inaugural en un d'aquests punts, el situat al carrer de Santa Maria de Mazzarel·lo de la ciutat. A banda d'aquest, hi ha dues botigues més a la ciutat: a la Fundació Busquets i també a l'ACAU del carrer de Colón.

El president de l'Assemblea Local de Creu Roja, Marià Gallego, ha explicat que han fet un "canvi de xip". "Hem transformat l'espai per dignificar el procediment de les persones", ha afegit. En el mateix sentit s'ha referit l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, qui ha dit que la posada en marxa de les botigues és un exemple del fet que "estem evolucionant i superant el concepte assistencial".

Vega també ha volgut donar especial èmfasi en el fet que tot i que a Terrassa l'atur s'ha reduït a la meitat "són moltes les persones amb feina que han de fer servir aquest servei alimentari i altres perquè no tenen salaris que els permetin viure". Davant d'aquesta situació que des de la Creu Roja expliquen que es manté i es cronifica, el que es vol aconseguir amb aquest canvi és normalitzar i dignificar la situació de les famílies.
 

Els voluntaris de la Creu Roja a la botiga de distribució social d'aliments. Foto: Anna Mira



A Terrassa actualment es manté la xifra de 1.000 famílies usuàries d'aquest servei una vegada al mes. Des de Creu Roja asseguren que malgrat que aquest 2018 no han augmentat tampoc s'han reduït les famílies de manera que es confirma la cronificació de la pobresa.

Les botigues estan obertes amb horaris concertats els matins de dilluns a divendres i dues tardes a la setmana. De cara el futur des de l'administració local però també des de les entitats es parla de la posada en marxa de les targetes moneders que facilitarien l'accés als productes de manera més anònima.