OT

VÍDEO La primera cançó en català interpretada per Miki triomfa a «OT»

El públic escull com a favorita la cançó "Una lluna a l'aigua" de Txarango

per Redacció, 22 de novembre de 2018 a les 07:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La primera cançó en català al programa Operación Triumfo s'ha interpretat aquesta nit. Miki ha cantat Una lluna a l'aigua, un dels èxits de Txarango, després d'una setmana carregada de polèmica a les xarxes. Tan bon punt es va saber que el cantant terrassenc cantaria en català, l'espanyolisme de Twitter va sortir en bloc per atacar el programa, el concursant i la llengua.


A la gala, però, s'ha demostrat que la realitat supera la ficció i la cançó ha triomfat. Miki ha estat molt segur en tota la seva actuació i el públic l'ha acompanyat eufòric amb aplaudiments. I al final, la cirereta del pastís: els espectadors l'han escollit com a favorit de la gala. Polèmica anul·lada. 
 

Com la resta de participants, Miki s'ha passat la setmana assajant per cantar la cançó. De fet, fins i tot Txarango li havia enviat ànims. Podeu veure el seu progrés en els dos passis de micros, els dos assajos davant dels professors abans de la gala.

A grans trets, el professors li havien demanat que vigilés l'afinació i que es deixés anar en alguns moments. La cançó, plena de vitalitat i alegria, va fer aixecar i ballar els seus companys en l'últim assaig. Ho podeu veure en aquests dos vídeos. La cançó, però, no s'ha pogut allunyar de la polèmica. Fa pocs dies, a Twitter va començar a córrer el rumor que OT havia "censurat" un fragment de la cançó en què es deia "des de Catalunya al món sencer". Va haver de sortir al pas Manu Guix, un dels professors de l'Acadèmia, per desmentir-ho i explicar que el programa sempre retalla una part de la cançó. "Totes les cançons a OT s'editen perquè durin poc més de dos minuts i mig. Parlar de censura en aquest cas és pixar fora de test", va dir, en resposta a Pilar Rahola.
Escolteu aquí la versió original de la cançó. La frase polèmica és al minut 2.28: 

 

Participació