Nova alerta per la possible acumulació de 100 litres de pluja

La inestabilitat anirà a més a mesura que avanci el cap de setmana

Boires i plugims aquest dissabte al matí a Cercs
Boires i plugims aquest dissabte al matí a Cercs | Emili Vilamala
Redacció
17 de novembre del 2018
Plou sobre mullat. Encara amb la ressaca del temporal que va deixar fins a 191 litres i una víctima mortal aquest dijous, arriba un nou episodi de pluja intensa. El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha emès un avís de perill per la possible acumulació de 100 litres en 24 hores a les comarques del nord-est.

El dissabte començarà amb un temps variable, amb núvols que s'alternaran amb clarianes a bona part del país. Serà a partir del migdia que el temps es començarà a complicar, especialment a les comarques del nord-est. Les precipitacions s'aniran estenent amb el pas de les hores i afectaran especialment la meitat est i el terç nord del país. És precisament al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà on es poden acumular fins a 100 litres en 24 hores.

La nova pertorbació també provocarà una caiguda de les temperatures i la cota de neu aquest vespre es pot situar a 1.500 metres. De cara a demà, de fet, encara pot baixar més –a l'entorn dels 1.200-1.300 metres- quan les precipitacions continuaran, també sobretot a la meitat nord. El vent també es notarà a bona part del país i s'ha activat un avís de perill.

La setmana vinent el temps no farà net i, de fet, en un context de baixada de temperatures caldrà estar molt atents a la cota de neu.

A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.