El ple debatrà el codi ètic i de conducte dels membres electes, alts càrrecs i càrrecs de confiança

L’entrada en vigor del Codi, en cas que el ple l’aprovi, i un cop finalitzada la tramitació, es preveu per a finals de febrer o principis de març de l’any 2019

Redacció
19 de novembre del 2018
La Comissió Informativa Especial en Matèria de Transparència de l’Ajuntament de Terrassa ha acordat portar al ple municipal l’aprovació del Codi Ètic i de Conducta dels membres electes, càrrecs directius i personal eventual que ocupi càrrecs de confiança o d’assessorament especial de l’Ajuntament de Terrassa.

El Codi Ètic i de Conducta recull els valors, els principis ètics i les normes de conducta que han de regir les actuacions de les persones a les quals va destinat, així com les situacions de conflicte d’interessos, el compliment de les obligacions derivades del règim d’incompatibilitats i de les declaracions d’activitats i de béns, i el procediment i les conseqüències en cas d’incompliment. Aquestes obligacions estan regulades per l’Ordenança municipal de Transparència, Accés a la informació i Bon Govern.

La Comissió Informativa Especial en Matèria de Transparència ha estat l’encarregada d’elaborar el Codi Ètic, amb l’objectiu de prevenir i impedir l’aparició o reproducció de conductes no ajustades als valors i principis ètics i a les normes de conductes que estableix, a l’efecte de millorar la infraestructura ètica de l’Ajuntament i aconseguir un reforçament de la confiança ciutadana en aquesta institució.

Correspon a l’Ajuntament en Ple aprovar el Codi de Conducta dels membres electes, alts càrrecs i càrrecs de confiança i, un cop aprovat, es sotmetrà al tràmit d’informació pública durant un termini de 30 dies hàbils als efectes que es puguin formular les reclamacions, al·legacions i suggeriments que es considerin oportuns. L’entrada en vigor del Codi, en cas que el Ple l’aprovi, i un cop finalitzada la tramitació, es preveu per a finals de febrer o principis de març de l’any 2019.