Desallotgen diverses famílies de Viladecavalls per despreniments a causa de les pluges

Han caigut més de 140 litres per metre quadrat

Despreniments a Viladecavalls.
Despreniments a Viladecavalls. | Bombers
16 de novembre del 2018
Actualitzat a les 10:33h
Viladecavalls ha patit un centenar d'incidències i afectacions per les pluges. Les incidències més greus s’han produït al Carrer Maria Mercè Marçal on s’ha produït esfondraments dels patis de les cases. Per aquest motiu les famílies han sigut desallotjades per garantir la seva seguretat.

Per altra banda s’han esfondrat un mur perimetral de l’Escola Rosella i del camp de futbol de la zona esportiva del nucli urbà. Al carrer Joan XXIII s’ha generat un esvoranc amb la caiguda d’un vehicle que estava estacionat i desocupat.
 

El cotxe en l'esboranc de Viladecavalls. Foto: Bombers



També han hagut moltes caigudes d’arbres que han arribat a tallar la B-120, les vies de Rodalies R4 i diversos carrers del municipi. L’Ajuntament de Viladecavalls va activitar el Pla d’Emergències Municipal al migdia i tant efectius municipals conjuntament amb els cossos de seguretat i emergències de la Generalitat treballen per establir les prioritats a l’hora de resoldre les múltiples incidències que afecten Viladecavalls, a més del
suport dels parcs de Bombers de municipis veïns.

A Terrassa es va poder veure un esclafit, un fenòmen poc habitual. Van caure més de 120 mm i durant el dia els bombers havien fet un total de 159 actuacions relacionades amb l'episodi de pluges a Terrassa i un total de 757 a tota la comarca. Mira totes les fotos aquí. 

 
Durant tot el dia les rieres han baixat plenes de costat a costat i en alguns casos ha causat inundacions al carrers dels costats. Bombers i policia municipal han barrat el passos inundables en diversos punts de la ciutat. 

 

A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.