​Cerdanyola pinta murals reivindicatius amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes

El lema escollit és #EnsVolemVives

Cartell dels actes
Cartell dels actes | Ajuntament de Cerdanyola
Redacció
18 de novembre del 2018
​Cerdanyola del Vallès pintarà murals reivindicatius amb motiu del Dia Internacional contra les violències masclistes. Enguany el lema escollit és #EnsVolemVives i es vol posar l’èmfasi a les violències masclistes en l’àmbit comunitari, fora del domèstic i familiar.

El programa d’actes començarà aquest dilluns, 19 de novembre, i dissabte 24 tindrà lloc l’acte central. Diumenge 25 es convida a participar a la manifestació unitària contra les violències masclistes de Barcelona.

El programa d’actes començarà amb una xerrada informativa, a càrrec de l’entitat Dones per la Igualtat, on es presentarà els serveis que s’ofereixen com a entitat, en relació a les dones que pateixen violència de gènere o qualsevol forma d’abús. Serà el dilluns 19 de novembre a les 18:30h a la seu de l’entitat.

La segona activitat del programa és una xerrada que farà un recorregut per la imatge cinematogràfica de les bruixes, en el marc de l’exposició Per bruixa metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya que es pot visita al Museu de Ca n’Oliver. La xerrada serà el dijous 22 de novembre a les 18:30h.

El mateix dijous es projectarà la pel·lícula Custodia Compartida de Xavier Legrand a la sessió de Xisnèfils, a les 21:30h a l’Ateneu. El divendres 23 de novembre, 18h, tindrà lloc la xerrada Les agressions sexuals en contextos de Guerra i conflictes, organitzada per la Plataforma Cultural Dones.

L’acte central serà el dissabte 24 de novembre. A les 12h es llegirà el manifest a la plaça de Francesc Layret i seguidament es realitzarà una performance teatral a càrrec de l’Aula de Teatre de l’Ateneu. Durant el matí també hi haurà una carpa d’Amnistia Internacional on es recolliran signatures per la campanya No més pedres.

A la tarda, de 14.00 hores a 21:30h, al Casal de Joves i en el marc de la programació Ja Tardes!!, se celebrarà una jornada contra les violències masclistes que inclourà un dinar popular, un taller d’autodefensa feminista i actuacions musicals i de dansa.

El dia 25 de novembre hi ha convocada la manifestació unitària a Barcelona contra les violències masclistes i es fa una crida a participar-hi sortint conjuntament des de l’estació de la Renfe (10:30h).

El dijous 29 de novembre, es realitzarà una jornada de formació dirigida a professionals i organitzacions ciutadanes. L’objectiu serà (re)conèixer tots els recursos municipals i locals que treballen en l’abordatge de les violències masclistes.