El franctirador que volia matar Sánchez va rebre una medalla en un acte amb oficials de la Guàrdia Civil

Murillo va rebre una "medalla per mèrits" en un acte celebrat en instal·lacions de la Guàrdia Civil a la Zona Franca de Barcelona

Imatges de l'arsenal d'armes trobat a casa de Manuel Murillo
Imatges de l'arsenal d'armes trobat a casa de Manuel Murillo | Mossos d'Esquadra
Redacció
15 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:35h
Manuel Murillo, el franctirador de Terrassa que planejava atemptar contra el president espanyol, Pedro Sánchez, va rebre el passat mes de febrer una condecoració de l'Associació d'Amics de la Guàrdia Civil, en un acte amb oficials del cos armat, que fins i tot s'hi van fotografiar, segons informa Público.

La informació precisa que Murillo va rebre una "medalla per mèrits" en un acte celebrat en instal·lacions de la Guàrdia Civil a la Zona Franca de Barcelona. Afegeix una fotografia on tres tinents coronels -el cinquè grau més alt en l'escalafó, només per sota dels coronels i els treus graus del generalat- posen per a la foto amb Murillo. Un dels tres comandaments del cos armat és el cap de la Comandància de Tarragona, Vicente Luengo, segons va respondre el govern espanyol en resposta parlamentària al senador d'EH Bildu Jon Iñárritu.

La mateixa informació afegeix que la medalla a Murillo podria estar relacionada amb "serveis prestats a la Guàrdia Civil en relació amb el conflicte independentista". Els Mossos d'Esquadra estan investigant si Murillo, que va treballar com a vigilant de seguretat del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), va passar informació sobre aquest organisme de la Generalitat a l'institut armat en relació al referèndum de l'1-O.