FOTOS Puigdemont, Junqueras i Puig, presents a l'acte d'un any de «Els Cants per la Llibertat»

Han agraït a les persones que s'acosten cada dia al raval de Montserrat

El raval de Montserrat durant la celebració d'un any de Cants per la Llibertat de Terrassa.
El raval de Montserrat durant la celebració d'un any de Cants per la Llibertat de Terrassa. | Anna Mira
14 de novembre del 2018
Actualitzat el 15 de novembre a les 14:21h
Aquest dimecres 14 de novembre ha fet just un any que un grup de persones anònimes i de músics compromesos es van aplegar davant de l’ajuntament de Terrassa i van cantar "El Cant del Ocells". Aquell era un crit de ràbia i d’angoixa i alhora era també una demanda ferma als representants de l'Ajuntament.

Avui, 365 dies després Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i el terrassenc Lluís Puig ha volgut agrair el suport que els terrassencs els brinden cada vespre. Puigdemont i Puig han fet arribar un vídeo d'agraïment i fermesa mentre que Junqueras ha fet sentir la seva veu a través d'una carta que ha llegit el portaveu d'ERC-MES a Terrassa, Isaac Albert. 
 
Entre altres anècdotes ha fet saber que durant un temps va viure a Terrassa. També ha demanat a la ciutadania que "segueixi lluitant perquè l'objectiu de ser República sigui majoritari a tot el territori, ja que al Vallès Occidental no ho és", diu Junqueras. 

L'acte també ha comptat amb la presència del Cesc Martínez, que ha estat posat en llibertat aquest mateix dimecres, després de la seva detenció per la Policia Nacional per protestar contra Jusapol. Igualment tampoc han volgut perdre's l'acte d'homenatge els músics i exmembres de Lax'n'Busto, Salva Racero i Dani Garcia, que han interpretat alguns temes. 
  

Carta de Junqueras Als Cants Per La Llibertat de Terrassa by naciodigital on Scribd

El Cant dels Indignats 

És a Cants de Llibertat de Terrassa on va sorgir el Cant dels Indignats, una adaptació al català de la cançó Do You Hear the People Sing, del musical "Els Miserables". Aquesta cançó s’ha anat popularitzant dins de l’àmbit independentista convertint-se, d’alguna manera, en un himne contra la repressió.

Des de Terrassa per la Independència expressen el seu agraïment als músics i cantaires que van crear aquest espai ara fa un any i a tothom que, de manera espontània, s’hi han anat afegint al llarg d'aquests 365 dies i que li han donat sentit, vida i força.