Inclusió

Fupar organitza una nova edició de les activitats esportives inclusives «Fem d’Amfitrions»

Es faran del 15 al 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

per Redacció, 14 de novembre de 2018 a les 16:40 |
Imatge del torneig Fem d'Amfitrions 2017 de Fupar | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fupar i el seu club esportiu, el Club Pingüí de Terrassa, organitzen un any més un conjunt d’esdeveniments esportius inclusius sota el lema de “Fem d’Amfitrions”, que tindran lloc del 15 al 25 de novembre en diferents punts de la ciutat amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.

Les activitats programades al llarg de dues setmanes inclouen un total de set tornejos i activitats esportives en diferents modalitats com futbol, petanca, bàsquet, tennis taula, agility, senderisme i hoquei.


L’esdeveniment esportiu, que enguany arriba a la sisena edició, busca la participació activa i còmplice de la ciutadania, ja sigui com a públic espectador que vagi a animar durant els
partits d’hoquei, bàsquet i futbol, o com a esportistes i aficionats que vulguin participar activament en les activitats d’agility, senderisme i tennis taula. L’objectiu dels tornejos és fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport, afavorint la creació de nous vincles socials i fomentant el treball en xarxa amb clubs, entitats i persones de la ciutat.


L’esport com a eina d’inclusió

"Fem d’Amfitrions" vol promoure la pràctica d’esport inclusiva i intergeneracional. Els
participants comparteixen interessos sobre el terreny de joc i es posen de manifest les capacitats dels esportistes amb discapacitat intel·lectual, més enllà de les seves limitacions històricament estigmatitzades. “L’esport com a promotor d’equitat d’oportunitats és una eina fonamental d’inclusió perquè permet que les persones amb discapacitat s’apropin a la
comunitat i disposin d’oportunitats per tenir relacions personals i socials significatives, atorgant valor i riquesa a la diversitat”, explica Meritxell Celades, coordinadora del Servei de
lleure i esport de Fupar.

- Torneig de Tennis Taula Pingüí-Pong, dijous 15 de novembre, de 17:30h a 19:30h a la Sala
Multifuncional de Fupar.
- Torneig de Bàsquet Pingüí All Stars, divendres 16 de novembre, de 18h a 20h al Col·legi
Mare de Déu del Carme.
- Torneig de Futbol tothom a la pista, dissabte 17 de novembre, d’11h a 14h al Col·legi Mare
de Déu del Carme.
- Torneig de Hockey Sala 4All, dissabte 17 de novembre, de 16h a 18:30h al Club Egara.
- Melé de Petanca inclusiva, diumenge 18 de novembre, de 15h a 19h al Club de Petanca
Quatre Barres.
- Caminada popular Camins Compartits, dissabte 24 de novembre, de 10h a 13h al Parc
Audiovisual de Catalunya.
- Agility per a tothom, diumenge 25 de novembre, de 10h a 13h al Club Agility Les Fonts.

Fupar és una entitat d’economia social compromesa amb la inclusió sociolaboral de prop de 400 persones adultes amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a través de l’acompanyament professional, terapèutic, formatiu i socioeducatiu en diferents àmbits d’actuació sota criteris ètics, d’equitat i d’innovació social.

 

Participació