comerç

El comerç hauria de créixer un màxim del 10% al Vallès Occidental per ser viable

Segons un informe de les Cambres de Sabadell i Terrassa

per Redacció , 13 de novembre de 2018 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comerç del Vallès Occidental podria garantir la seva continuïtat si experimenta un creixement no superior al 10% en els propers set anys. Així ho detalla l'estudi d’Anàlisi de l’oferta i la demanda de superfície comercial a la comarca del Vallès Occidental, que han elaborat de manera conjunta les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa.
 

Aquest estudi s’emmarca en la Mesura de la Taula de Treball del Comerç per definir el model territorial, impulsada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. L’estudi ha rebut el suport econòmic de la Diputació de Barcelona.
 

Els principals objectius de l’informe són analitzar l'oferta i la demanda comercial a la comarca del Vallès Occidental i la normativa urbanística de cada municipi per determinar quin és el sostre comercial que permet el planejament urbanístic vigent. Entre les principals conclusions, l’informe evidencia que en els darrers 10 anys l'oferta comercial s’ha doblat però, en canvi, la demanda s'ha mantingut.

Així, la comarca té una destacada implantació de petits establiments comercials, amb una superfície inferior als 400 metres quadrats, que suposen el 92% del total però, en canvi, conformen el 53% de la superfície comercial. També es ressalta que són 11 municipis del total dels 23 del Vallès Occidental, els que concentren el 92% de l’activitat comercial i el 91% dels establiments.

Finalment, es conclou que en un escenari de creixement baix durant els propers 7 anys, amb un augment de la superfície comercial d’un 10% i un 7% d’increment de la demanda, es garantiria la viabilitat de les empreses del sector. En canvi, d’altres escenaris amb un major creixement comercial posarien en perill la sostenibilitat de les empreses actuals. La concreció dels escenaris de futur demanen d’estudis en detall, en cada cas i en cada municipi, doncs les situacions són molt diferents a cada població.

 

Participació