La policia espanyola deté el membre del CDR Terrassa per protestar contra Jusapol

Ell i una altra persona estan acusats com a pressumptes autors de delictes contra l'exercici dels drets fonamentals, desordres públics i amenaces

Concentració a la comissaria de la Verneda de Barcelona.
Concentració a la comissaria de la Verneda de Barcelona. | @AlertaSolidaria
13 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:17h
El membre del CDR de Terrassa, Cesc Martínez, ha estat detingut aquest dimarts al matí quan sortia de casa per agents de la Policia Nacional. Segons han informat fonts del cos a NacióDigital, el motiu ha estat per una presumpta agressió a membres dels cossos de seguretat, sense especificar quin, a la manifestació que Jusapol va convocar el 29 de setembre a Barcelona.

Juntament amb Martínez també han detingut una altra persona a Barcelona. Les mateixes fonts no han descartat que hi hagi més detencions, perquè l'operatiu segueix obert. Els detinguts estan en el complex policial del barri de la Verneda de Barcelona. CDRs i altres organitzacions independentistes han convocat una concentració de suport davant de la comissaria.

Els acusen com a pressumptes autors de delictes contra l'exercici dels drets fonamentals, desordres públics i amenaces. Està previst que els detinguts passin a la disposició del jutge de guàrdia de Barcelona aquest dimecres a primera hora.

Dies després de la manifestació del 29 de setembre, la Policia Nacional va rebre diverses denúncies per presumptes amenaces i agressions contra manifestants, i els agents han realitzat aquest dimarts les detencions als domicilis en el marc de l'operació "Cadira".

El CDR Terrassa, a través d'una piulada, ha alertat de la detenció del seu membre, assegurant que quatre policies espanyols havien anat a casa de Cesc Martínez. Precisament, ell va ser un dels que va participar el 23 de febrer en el bloqueig del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).