Acte especial per celebrar un any dels «Cants de Llibertat» de Terrassa

A ​la trobada d'aquest dimecres hi assistiran en Salva Racero i en Dani Garcia, músics i exmembres de Lax'n'Busto

Fotografia de família de les persones que assisteixen a Els Cants de Llibertat
Fotografia de família de les persones que assisteixen a Els Cants de Llibertat | Cedida
Redacció
12 de novembre del 2018
El pròxim dimecres 14 de novembre farà un any que un grup de persones anònimes i de músics compromesos es van aplegar davant de l’ajuntament i van cantar "El Cant del Ocells". Aquell era un crit de ràbia i d’angoixa i alhora era també una demanda ferma als representants de l'Ajuntament.

Des d’aquell 14 de novembre, cada dia, sigui feiner, festiu o de vacances, faci fred o bé calor, tant si plou com si fa sol, desenes de persones han seguit reunint-se davant de l'Ajuntament per demanar que "en democràcia no es pot acceptar que hi hagi presos polítics i cal respectar els drets fonamentals i les llibertats de totes les persones".

Durant aquest any s’ha anat adaptant l’acte a les necessitats del moment. El repertori musical s'ha anat ampliant i tothom qui ho ha desitjat hi ha trobat un espai per expressar-s'hi. S’hi han llegit poesies i manifestos, cartes rebudes i reflexions profundes, paraules de coratge i textos més reivindicatius i, de mica en mica, "s’ha anat convertint en el punt de trobada diària de tothom qui pensa que no podem permetre que en democràcia no es respectin els drets més fonamentals".

El Cant dels Indignats 

És a Cants de Llibertat de Terrassa on va sorgir el Cant dels Indignats, una adaptació al català de la cançó Do You Hear the People Sing, del musical Els Miserables. Aquesta cançó s’ha anat popularitzant dins de l’àmbit independentista convertint-se, d’alguna manera, en un himne contra la repressió.

Des de Terrassa per la Independència expressen el seu agraïment als músics i cantaires que van crear aquest espai ara fa un any i a tothom que, de manera espontània, s’hi han anat afegint al llarg d'aquests 365 dies i que li han donat sentit, vida i força.

La trobada d'aquest dimecres vinent serà una mica especial. Hi assistiran en Salva Racero i en Dani Garcia, músics i exmembres de Lax'n'Busto i altres personalitats del món de l'art, la comunicació o la política que aviat anunciarem.