6 hores de retencions a la C-55

Les retencions a la C-55 per l'accident del camió ja s'allarguen 6 hores i arriben als 8 quilòmetres

Trànsit ha obert finalment les barreres de la C-16 a les 6 de la tarda, cinc hores després de l'accident, mentre que ara es treballa per retirar una roca que havia quedat inestable

per Pere Fontanals, Castellbell i el Vilar, 8 de novembre de 2018 a les 19:22 |
La roca, a l'esquerra, al costat del camió sinistrat | Cedida
Les retencions al punt quilomètric 17,6 de la C-55 a l'altura de Castellbell i el Vilar ja arriben a 4 quilòmetres en cada sentit, després de més de 6 hores amb pas alternatiu per l'accident d'un camió que ha patit una sortida de via i ha xocat contra una roca abans de bolcar. Posteriorment han tingut lloc les tasques per retirar la roca, que pesa unes 20 tones, i que amenaçava de desprendre's sobre la línia R5 dels FGC que transcorre en paral·lel a la carretera. Malgrat que l'accident ha tingut lloc abans de la 1 del migdia, fins a les 6 de la tarda, el Servei Català del Trànsit no ha obert les barreres de la C-16.

L'accident ha tingut lloc quan faltaven 10 minuts per la 1 del migdia. Un camió ha patit una sortida de via a la C-55 i ha xocat contra una roca de grans dimensions abans de bolcar. Com a resultat de l'accident, el conductor i únic ocupant del vehicle ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. A conseqüència de l'accident, s'ha hagut de donar pas alternatiu i han començat les primeres retencions.Quan han arribat els Bombers, han recomenat la interrupció del trànsit ferroviari de la línia R5 dels FGC, entre Barcelona i Manresa, al seu pas per Castellbell, davant el risc que la roca caigués pendent avall sobre la via de tren que, en aquest tram, transcorre paral·lela a la C-55.

El trànsit de combois s'ha interromput durant mitja hora, fins que un geòleg de la Generalitat ha certificat que no hi havia risc de despreniment. Malgrat tot, s'ha considerat adequat retirar la roca davant la possibilitat que un nou impacte sí que provoqués el despreniment sobre la via.

Les tasques de retirada d'aquesta roca, d'unes 20 tones, mantindran ocupat un carril de la C-55 durant encara unes hores, i les retencions ja són de 4 quilòmetres en cada sentit. Malgrat això, el Servei Català del Trànsit no ha obert les barreres de l'autopista fins les 6 de la tarda.

 

Participació