Cultura

Vuit grups participaran en el 13è Premi de Música de Cambra Montserrat Alavedra a Terrassa

Aquest divendres 9 de novembre a les 18 h, tindrà lloc al Raval de Montserrat de Terrassa l'acte inaugural del certamen

per Redacció , 9 de novembre de 2018 a les 12:11 |
Un total de 8 grups de música de cambra catalans s'han presentat a la 13a edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX.

Aquest premi biennal té com a objectiu ajudar els joves músics (estudiants dels darrers cursos de grau superior o músics ja titulats) en la seva projecció professional. Divendres 9 de novembre a les 18 h, tindrà lloc al Raval de Montserrat de Terrassa l'acte inaugural del certamen.


Es poden presentar grups de cambra d'un mínim de tres músics, instrumentals o vocals; el nombre màxim és de nou músics i s'admetrà la presència de director si el grup ho considera necessari. L'edat mitjana dels components del grup no podrà superar els 35 anys.

Cada grup ha d'aportar un mínim de quatre obres completes que hauran d'incloure: dues obres del s.XX o XXI, una obra del S.XIX, i una obra de lliure elecció. Una de les obres haurà de ser d'autor català.

El grup guanyador rebrà 20.000 euros com a retribució d'una gira de 5 concerts que se celebraran a diferents espais referents de tot Catalunya, L'Auditori de Barcelona, l'Espai Ter de Torroella de Montgrí, el Museu Pau Casals d'El Vendrell, l'Enric Granados de Lleida i l'Auditori del Conservatori del Liceu. També podrà gaudir d'un enregistrament en vídeo a la Sala de la Música del Museu Pau Casals.

El segon premi obtindrà una gira de 4 concerts retribuïts per Joventuts Musicals de Catalunya que formaran part de la Xarxa de Músiques, segons els honoraris vigents. Per ambdós premis, l'Escola Superior de Catalunya (ESMUC), oferirà un "Pla de Mentoring i Promoció".


Les audicions es realitzaran a l'EMM-Conservatori de Terrassa el dissabte 10 de novembre (semifinal), i al Centre Cultural Terrassa el diumenge 11 de novembre (final), i estan obertes al públic.

La gala de lliurement del premi

Divendres, 16 de novembre a les 20 h al Centre Cultural Terrassa, tindrà lloc l'acte de lliurament del 13è Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra, on es donarà a conèixer qui ha estat el guanyador d'entre els finalistes.

Durant la gala tindrà lloc les actuacions dels joves talents, guanyadors del Premi al Talent Individual de les darreres edicions, Ot Ortega Travé, pianista del Conservatori de Música dels Pirineus; Alba Garcia Torres, saxofonista de l'EMM-Conservatori de Terrassa i; Laia Barberà de Luna, arpista del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

El Premi està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, i en la seva organització compta amb al col·laboració dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa i de la Fundació Antiga Caixa Terrassa.
 

 

Participació