Augmenten les famílies amb una renda inferior a 6.010 euros anuals al Vallès Occidental

Redacció
09 de novembre del 2018
La comarca del Vallès Occidental ha experimentat un augment de les famílies amb una renda inferior als 6.010 euros anuals i els casos de pobresa infantil. Així es desprèn dels informes elaborats pel Consell Comarcal, l'Informe 2017 sobre la pobresa i desigualtats al Vallès Occidental i l'estudi Models de garantia de Rendes i la seva implementació al Vallès Occidental.

Tots dos documents tenen com a objectiu aprofundir en el coneixement de la comarca i de les opcions possibles envers la cohesió social, i que posen de manifest que la pobresa no remet al Vallès Occidental. D'aquests documents es desprèn com dada reveladora que a la comarca del Vallès Occidental creix la franja de població que ingressa menys de 6.010 euros l'any i que ja representa un 13,2% del total.

"Tot i la millora de les dades de pobresa, les dades dels diferents indicadors ens mostren encara realitats molt preocupants, les dades de l'atur que hem conegut aquesta setmana a través de la Infoatur del Consell Comarcal ens constaten que la xifra de l'atur continua baixant, estem en el 11'22% i recuperem nivells d'abans de la crisi ", assenyala el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez.

"També ens constaten situacions de precarietat laboral i de salaris baixíssims que fan que la precarietat es cronifiqui, la millora de les dades macroeconòmiques no es trasllada en una millora de les situacions de pobresa de les famílies", ha afegit. "Les famílies amb rendes baixes i fills a càrrec són la imatge de la pobresa a la nostra comarca, els nens són els més castigats per les conseqüències que es deriven de la pobresa", ha apuntat Giménez.

En aquest sentit, s'apunta a la necessitat d'aplicar mesures per lluitar contra la pobresa, una de les quals ha de ser l'aplicació del Salari Mínim Comarcal i l'altra, necessària, l'adequació del model de Renda Garantida, que pugui donar resposta a la situació de pobresa i desigualtat.