L'home que volia matar a Sánchez va ser un esportista destacat de Rubí

És fill de l'exalcalde franquista de la ciutat vallesana, Manuel Murillo i tenia un arsenal de 16 armes de foc

Manuel Murillo en una prova atlètica.
Manuel Murillo en una prova atlètica. | Blog del Centre d'Estudis Rubinencs i Site 'Historia de Rubí'
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:47h
El franctirador que fa unes setmanes van detenir els Mossos d'Esquadra a Terrassa i que tenia un pla per matar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és Manuel Murillo Sánchez, un destacat atleta de la ciutat vallesana i fill de Manuel Murillo Iglesias, l'últim alcalde franquista de la ciutat de Rubí. 

Nascut el 1956, Murillo Sánchez va ser un dels atletes més destacats de la nostra ciutat a la dècada dels 90. Primer al club de Gimnàstica Artística i Esportiva de Rubí i després a l'actual Unió Atlètica de Rubí, va ser subcampió de Catalunya i Espanya el 1992, i va arribar a ser campió d'Espanya dels 100 km quatre anys consecutius, entre 1993 i 1996.

El 1997 va ser subcampió d'Espanya i també d'Europa, formant part de l'equip espanyol que competia a l'europeu de Florència. Al llarg de la seva carrera va arribar a completar 43 curses de 100 km. En l'actualitat, Murillo practicava tir olímpic al Club de Tir de Terrassa, i és per això, a banda de la seva professió com a vigilant de seguretat, que tenia permís d'armes.
 
Pel que fa a Manuel Murillo Iglesias, el pare de l'home detingut, va ser l'alcalde de Rubí entre 1962 i 1977, després de la destitució de Miquel Rufé. Falangista convençut des de molt jove, molt aviat va ocupar càrrecs com ara Cap Provincial de Cadets i Guies de la Província de Barcelona, Delegat Local d'Educació i Esport, Delegat Local del Front de Joventuts i Delegat Local de Sindicats. Durant els mandats dels alcaldes Fortino i Rufé, va ser regidor i tinent d'alcalde.

El seu mandat es va caracteritzar per una gran expansió urbanística, durant el qual es van construir els ponts sobre la riera, i algunes barriades com la de Les Torres i el Grup 25 de setembre, després de la tragèdia de la Rierada.

El periodista rubinenc Jordi Margarit ha enviat aquest matí a RAC1 una anècdota sobre l'alcalde Murillo: "era molt franquista i, quan va dimitir el 1977, es va endur el bust de Franco que presidia l'Ajuntament a casa seva".
 

L'exalcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo Iglesias Foto: Blog del Centre d'Estudis Rubinencs i Site 'Historia de Rubí'