Així ha sigut la prova de sirenes d'alerta per risc químic a Terrassa

L'objectiu és comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans en coneguin el so

Imatge de la prova de sirenes d'alerta de risc químic que s'ha fet a l'escola Josep Ventalló i Vintró de Terrassa.
Imatge de la prova de sirenes d'alerta de risc químic que s'ha fet a l'escola Josep Ventalló i Vintró de Terrassa. | Protecció Civil
08 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:30h
Protecció Civil de la Generalitat ha provat avui l'efectivitat del so i la cobertura de les 86 sirenes que alerten d'accident químic en 38 municipis catalans. A Terrassa han sonat per primera vegada les tres noves alarmes instal·lades al Polígon Industrial de Can Parellada, al Polígon Industrial de Santa Margarida i a una part del barri de Can Parellada. 

També els alumnes de l’escola Josep Ventalló i Vintró han participat activament a la prova organitzada per Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya a 38 municipis catalans. Els alumnes de l’escola s'han confinat a les aules.
 

A les 10 h, els alumnes que es trobaven al pati de l’escola s’han adreçat a les seves aules per confinar-se, com a mesura més segura en cas d’accident químic. Un cop a les aules, els responsables de Protecció Civil han respost als dubtes i preguntes que l’alumnat tenia sobre el risc químic.

Terrassa s’ha incorporat així a la prova de sirenes de risc químic gràcies a la instal·lació, per part de l’Ajuntament de Terrassa, de tres sirenes ubicades al carrer de Venus, a la cruïlla amb el carrer d’Apol·lo; al passeig central del carrer d’Europa, a l’alçada del carrer d’Alemanya; i al carrer d’Esla, en el recinte de l’empresa municipal Eco-Equip. El simulacre d’avui és el punt final d’una intensa campanya informativa per donar a conèixer la instal·lació de les sirenes a la ciutat i les mesures d’autoprotecció en cas de risc químic. Aquesta campanya s’ha dut a terme coordinadament entre l’Ajuntament de Terrassa i la Direcció General de Protecció Civil.

Com sonen les sirenes d'alerta per risc químic?

La sirena consta de tres senyals ondulants d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El podeu escoltar aquí. Per saber que ja ha acabat el risc, la població sentirà un senyal continu de 30 segons de durada. El podeu escoltar aquí.