Vallès Occidental

La Moncloa afirma que el detingut a Terrassa no ha compromès la seguretat del president

Assegura que aquestes amenaces són una "constant" i que seguiran treballant per "la serenitat en el debat polític"

per Redacció, 8 de novembre de 2018 a les 10:26 |
Pedro Sánchez en la compareixença d'aquest dimecres | Europa Press
La Moncloa ha enviat un breu comunicat arran de la detenció i l'empresonament d'un home de Terrassa per voler matar el president espanyol, Pedro Sánchez. Els Mossos el van detenir a mitjans de setembre a casa seva, on tenia un arsenal d'armes de foc.

La Moncloa afirma que "en cap cas" s'ha vist compromesa la seguretat del president. A més, afegeixen que aquest tipus d'amenaces són "una constant" a la que es resignen a acostumar-se. També aprofiten per agrair les mostres de solidaritat rebudes i advoquen per seguir treballant per "la serenitat en el debat polític".

Segons publica el diari publico.es, es tracta de Manuel Murillo Sánchez, un expert tirador de 63 anys, que volia venjar-se del president espanyol per la seva ordre d’exhumació de les restes de Franco. La policia catalana va trobar al seu domicili un arsenal de 16 armes de foc, inclosos rifles d’alta precisió. Deia que estava disposat a “sacrificar-se” per Espanya.
 

Detingut un home a Terrassa que pretenia matar el president del Govern espanyol, @sanchezcastejon. L’arrestat, que tenia un arsenal d’armes a casa, ja ha ingressat a presó

— Mossos (@mossos) 8 de novembre de 2018

El detingut és un vigilant de seguretat privada que mai havia participat en actes violents, tot i que flirtejava amb entorns ultres. 

La veu d’alama la va donar una usuària d’un xat tancat de Whatsapp, en veure que Murillo passava d’amenaçar Sánchez a demanar suport logístic per atemptar contra ell.

 

Participació