Detingut a Terrassa un franctirador que volia matar Pedro Sánchez

Es tracta d’un vigilant de seguretat de 63 anys fill de l'últim alcalde franquista de Rubí

Pedro Sánchez en la compareixença d'aquest dimecres
Pedro Sánchez en la compareixença d'aquest dimecres | Europa Press
Redacció
08 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:03h
Els Mossos d’Esquadra van detenir fa tres setmanes a Terrassa un franctirador que volia matar Pedro Sánchez, segons publica el diari publico.es, després que s’hagi aixecat el secret de sumari del cas.

Es tracta de Manuel Murillo Sánchez, un expert tirador de 63 anys, que volia venjar-se del president espanyol per la seva ordre d’exhumació de les restes de Franco. La policia catalana va trobar al seu domicili un arsenal de 16 armes de foc, inclosos rifles d’alta precisió. Deia que estava disposat a “sacrificar-se” per Espanya. 
 
El detingut és un vigilant de seguretat privada que mai havia participat en actes violents, tot i que flirtejava amb entorns ultres. La veu d’alama la va donar una usuària d’un xat tancat de Whatsapp, en veure que Murillo passava d’amenaçar Sánchez a demanar suport logístic per atemptar contra ell.

En concret, va reclamar ajuda per conèixer l'agenda de Sánchez, argumentant que no sabia com buscar-la. Deia que no li importava ser detingut i que estava disposat a "sacrificar-se per Espanya". Titllava el president del govern espanyol de "rojo de mierda". El detingut és veí de Rubí i fill del que va ser l'últim alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo i Iglesias. 

El TSJC ha assenyalat que les diligències van passar pel jutjat número 4 de Terrassa, que va acordar el 21 de setembre la presó provisional del detingut. Posteriorment, el jutjat número 3 d'instrucció va ratificar la presó sense fiança el 4 d'octubre. 

L'Audiència Nacional va rebutjar el cas en considerar que no era una amenaça terrorista. El detingut està ara a la presó de Brians 2.

Un llop solitari

Murillo era un gran i expert tirador, el millor dels del club de tir olímpic del Vallès, en el que solia practicar. A més, era capaç de modificar armes curtes i fins i tot construir-les. 

El detingut tenia una personalitat obsessiva (als 30 anys se li va ficar pel cap fer la marató i convertir-se en un corredor de fons) i un historia familiar de problemes psicològics. Ara, als 63 anys, es va irritar amb el líder socialista quan va anunciar que s'exhumaria i trauria el seu admirat Franco del Valle de los Caidos.

Murillo no tenia antecedents policials de cap tipus, la qual cosa feia molt complicat el seu rastreig per part de les forces policials. Era, tal com el qualifica una font propera a la investigació, "el perfecte llop solitari".

Cap risc per Sánchez 

La Moncloa ha enviat un breu comunicat on afirma que "en cap cas" s'ha vist compromesa la seguretat del president. A més, afegeixen que aquest tipus d'amenaces són "una constant" a la que es resignen a acostumar-se. També aprofiten per agrair les mostres de solidaritat rebudes i advoquen per seguir treballant per "la serenitat en el debat polític".