Terrassa organitza activitats gratuïtes per la Setmana de la Ciència

Se celebra del 9 al 18 de novembre arreu de Catalunya

Redacció
09 de novembre del 2018
Del 9 al 18 de novembre se celebra a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència. Es programen diverses d'activitats de divulgació científica arreu del país i a Terrassa s’han programat un total de 46 activitats organitzades per l’Ajuntament, la UPC, el mNACTEC o el Museu se suma amb diverses activitats gratuïtes. 

Les activitats de la Setmana de la Ciència a Terrassa començaran el divendres 9 de novembre amb el Taller de Restauració “La Ciència en pro de l’eternitat dels teixits” al CDMT i amb l’inici del “Hack&Health 2018”, el Hackaton de Big Data i Salut.

El regidor d’Universitat i Innovació, Adrián Sánchez, ha destacat que “Terrassa, com a ciutat universitària i com a pol d’innovació i coneixement, ha treballat conjuntament amb les entitats implicades en la Setmana de la Ciència, convidant també a d’altres agents, amb la intenció de donar un nou impuls i promoure aquestes activitats conjuntament per tal de fomentar i potenciar la divulgació del coneixement i de la ciència a la ciutat i fer més visibles també les accions que s’organitzen al voltant de la Setmana de la Ciència a casa nostra”.

Entre les propostes que es faran al museu de Terrassa hi ha un taller per a infants de 7 a 12 anys anomenat "Vida i mort al món antic". Es farà diumenge 11 de novembre a les 11 h al Castell Cartoixa. Els més petits tindran l'oportunitat de  fer de paleoantropòlegs al Museu de Terrassa i descobrir  el que amaguen algunes tombes d'època antiga.
 

Activitat de la Setmana de la Ciència a Terrassa. Foto: Cedida



Dijous 15 de novembre, a les 7 de la tarda la Casa Alegre de Sagrera acollirà la conferència: "Intervenció de conservació-restauració a les pintures murals de Pere Viver de la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa". El Programa de conservació i restauració de la Xarxa de Museus Locals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha permès, en els darrers anys, dur a terme uns treballs de restauració dels plafons del saló de la Casa Alegre de Sagrera, realitzades per Pere Viver. La xerrada anirà a càrrec de Rosa M. Gasol, Tècnica del Laboratori de Conservació-Restauració de l'Oficina de Patrimoni Cultural. 

Finalment, el diumenge 18 de novembre a les 11 del matí es farà una activitat per a tots els públics: Demostració "Encenem foc". També al Castell Cartoixa es podrà descobrir com es feia el foc a la prehistòria i com han evolucionat fins avui.

L’objectiu de fomentar l’interès a l’entorn de l’àmbit científic i del coneixement, així com també poder mostrar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera. Enguany s’ha duplicat pràcticament el nombre d’activitats programades respecte a l’any passat (24 durant el 2017) gràcies a la col·laboració i el treball conjunt desenvolupat pels diferents organismes i institucions implicats en la Setmana de la Ciència a Terrassa.